Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina
  • 18.01.2020. 14:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Temerin

Tradicionalni festival vina sljedeći vikend u Temerinu

Vinska manifestacija održava se u subotu, 25.01., u Temerinu, u susjednoj Srbiji. Događaj će okupiti više od 200 vinara iz zemlje, ali i iz regiona.

Foto: Facebook/Temerini Kertbarátkör
  • 64
  • 4
  • 0

U Temerinu (susjedna Srbija, op. ur.) se 25. januara održava 23. po redu međunarodni festival vina. Na manifestaciji će izlagati svoje proizvode više od 200 vinarija, iz Srbije, ali i iz regiona.

Događaj je kreiran od strane udruženja "Društvo prijatelja bašte" iz Temerina, još pre 23 godine. Cilj vinskog festivala je da se među lokalnim proizvođačima utvrdi ko proizvodi kvalitetnije vino. Prema riječima predsjednika navedene organizacije, Lasla Kase, namjera je takođe da se mladi iz ove opštine više zainteresuju za vino, odnosno, za navike u njegovoj potrošnji i proizvodnji.

Somelijeri sa čuvenog "Decantera"

Ovogodišnja manifestacija okuplja više od 200 izlagača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Rumunjske i drugih zemalja regiona. Posjetioci će moći da degustiraju više od 800 različitih vina.

Član stručne komisije, ali i somelijer, Tibor Majoroš, rekao je da će svoju procjenu okusa i arome pića dati 100 kredibilnih sudija, na čelu sa Igorom Lukovićem, koji ocjenjuje vina na čuvenom svjetskom takmičenju, "Decanter", u Londonu.

Simbolične cijene na festivalu

Komisija će ovog vikenda, točnije dana, u subotu, 18. januara, dati svoje mišljenje dok će posjetioci moći da degustiraju proizvode naredne subote, 25. 01., u sportskoj hali, u Temerinu. Taj dan bit će organizovana i dodjela priznanja najboljim proizvođačima.

Ulaz je besplatan,a cijene na festivalu bit će, kako Majoroš kaže, popularne. Posjetioci će za pola decilitra ovog pića izdvojiti 25 dinara (0,20 KM), za pogačicu 50, a porcija paprikaša bit će 350 dinara (5,80 KM). Nakon 17 sati, po pristupačnim cijenama, moći će da se kupe flaširana vina u opsegu od 350 do 400 dinara. Inače, u redovnoj prodaji koštaju i više od 1.000 dinara.


Tagovi

Festival vina Vinska manifestacija Laslo Kasa Tibor Majoroš Igor Luković Dekanter Somelijer Flaširana vina Temerin


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.