Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta Agro
  • 05.07.2018. 14:30

Syngenta Dani polja: predstavljanje novih proizvoda, preparata i hibrida

Osnovna poruka je bila da pokažu na polju - na zemlji kako sa malo ulaganja, odgovornog planiranja i vrlo prezicnog (u vremenskom smislu) tretiranja biljaka - se mogu posticći puno bolji prinosi.

Foto: Syngenta Agro
  • 1.246
  • 65
  • 0

Syngenta Srbija je organizovala Dane polja u ratrarskim usevima na otvorenom od kraja maja do kraja juna - imali su desetak događaja širom zemlje. 

Okupili su mnoge velike, vrhunske poljoprivrednike sa ciljem da im pokažu i ono što već imaju na tržištu određeno vreme, ali isto tako su prikazali nove sorte i hibride u proizvodnji ratarskih useva i nova rešenja za zaštitu istih. Uz uljanu repicu (koja je sve popularnija na našim njivama) tu je bio kukuruz, pšenica, suncokret i već drugu godinu u Srbiji hibridni ječam (jedinstven u svetu)  sa novom HIVIDO® tehnologijom.
Osnovna poruka je bila da pokažu na polju - na zemlji  kako sa malo ulaganja, odgovornog planiranja i vrlo prezicnog (u vremenskom smislu) tretiranja biljaka - se mogu postići puno bolji prinosi.

Syngenta Dani polja - okupili su mnoge velike, vrhunske poljoprivrednike


Prikazali su od novih preparata: TERIDOKS, SCORE TOPREKS i AMISTAR PLUS u uljanoj repici, zatim uz nove sorte pšenice FALADO i GABRIO predstavili su i punu tehnologiju zaštite pšenice sa preparataima CHEROKEE i ELATUS PLUS.

Takodje su i predstavljeni novi Syngenta proizvodi u suncokretu: nekoliko novih hibrida (SY EDISON, SY DIAMANTIS) sa LISTEGO PRO u CLP + tehnologiji koja obećeva dobru budućnost i  zadovoljne korisnike.

Ispod teksta pogledajte foto galeriju i deo atmosfere sa Dana polja!

Na kraju  predstavljeni su u kukuruzu novi hibridi SY ATOMIC i SY CHORINTOS uz pouzdanu herbicidnu zaštitu preko CAMIX 560 SE, CALARIS PRO i MILAGRO PLUS.

Maline, često spominjane kao "crveno zlato" Srbije su veoma važan usev.  Syngenta je 2017. godine krenula sa organizacijom otvorenih dana polja sa ciljem da promovišu Syngenta inovacije i tehnologije pre dolazeće sezone. 

Malina i zasad se sada štite posle berbe za sledeću sezonu

Glavni cilj otvorenih Dana polja je bio da naglasi Syngenta tehnologiju i njenu sposobnost da pruži odlične rezultate i zaštitu proizvođačima. Kolege iz prodajnog tima su bili ključni akteri koji su obezbedili prisustvo najvažnijih proizvođača maline na otvorenim danima polja, kao i neophodni za generalni uspeh tima. Field eksperti (tehnička služba) su uspešno organizovali oglede i predstavili sezonske izazove proizvođačima kao i naša preporučena rešenja da se oni prevaziđu. Malina i zasad se sada štite posle berbe za sledeću sezonu.

Štetočine i bolesti maline - kako ih sprečiti?
 

Dve najznačajnije štetočine koji napadaju malinu i lastare Didymella applanata i Pithophora. Da bi imali dobar kvalitet i zdrave mladice Syngenta je promovisala primenu nekoliko prozvoda: QUADRIS  i  QUADRIS TOP. Još jedna problematična bolest maline je Botrytis. U ovom slučaju Syngenta timovi su bili u mogućnosti da prikažu primenu SWITCH 62.5 WG preparata kao uspešnog rešenja.

Syngenta poseduje snažnu tehnologiju za borbu protiv bolesti u zasadu maline i promocijom na ovom događaju veruju da su proizvođači dobili detaljno razumevanje Syngenta proizvoda. Cilj je da podele ovo znanje sa ostalim proizvođačima - na osnovu poverenja i prisne veze koje su na ovim događajima uspeli da izgrade.

Za više informacija o svim Syngenta proizvodima, obratite se prodajno stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobijanja ulja. U semenu uljane repice ima oko 40 %  ulja i oko 20 % belančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvetljenje i mazivo, a... Više [+]

Suncokret

Suncokret

Sinonim: - | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potiče iz Amerike (Meksiko, Peru). Najpre je uzgajan kao ukrasna biljka, seme je korišteno za ishranu ptica, a ljudi su jeli jezgro iz semena. 1840. godine je prvi put... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer poseduje visoku hranidbenu vrednost. U ishrani stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje u... Više [+]

Foto prilog


Tagovi

Dan polja Syngenta Agro Uljana repica Maline Suncokret Kukuruz Zaštita Ječam


Partner

Syngenta Agro d.o.o

Omladinskih brigada 88b, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: +381(0) 11 3129982, e-mail: agro.email-srbija@syngenta.com web: https://www.syngenta.rs/