Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko-turističko-privredna manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija.
U Šidu će 29. oktobra u Slovačkom Parku biti organizovana manifestacija "Srem Klob Kob Fest". Sa ovim gastronomskim praznikom se ujedno slavi i 25. godina udruženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid.
Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko-turističko-privredna manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija. Događaj je međunarodnog karaktera na kojoj uzimaju učešće Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija, Makedonija i Srbija.
Za takmičenje u pravljenju sveže kobasice ekipa mora da sačinjava tri ili više članova. Organizator obezbeđuje pet kilograma mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine. Vreme izrade kobaica je četiri sata. Po završetku ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 do 20 centimetara, a komisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto. Kotizacija iznosi 5.000 dinara.
Pored takmičarskog dela, biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično. a pored svega uživaju uz najlepše zvuke tambure.
Izlagačima je obezbeđena tenda tri puta tri metra i sto, a cena po štandu iznosi 3.000 dinara.
Manifestaciju organizuje Udruženje "Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid" uz podrušku Opštine Šid i Turističke organizacije Šid.
Za učešće na manifestaciji, prijaviti se na sledeće telefone ili putem linka:
Tagovi
Autor