Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SPACE 2021
  • 10.06.2021. 18:00
  • Rennes, Francuska

SPACE 2021 napokon uživo: U fokusu kritike usmerene prema stočarima

Sajam će ove godine biti posvećen temi dobrobiti životinja i kritikama usmerenim na stočare.

Foto: Vedran Stapić
  • 98
  • 7
  • 0

Na 35. Međunarodnom sajmu stočarstva SPACE 2021. srešće se stočari, profesionalci, naučnici kao i sve kompanije i organizacije koje imaju dodira sa ovom granom poljoprivrede. Održaće se od 14. do 16. septembra ove godine u Renu, na severozapadu Francuske. Nakon trodnevnog događaja uživo sledi virtualni dan, koji će se održati u petak 17. septembra, a svi zainteresovani moći će da učestvuju putem veb platforme.

"Gotovo 80 odsto izlagača već se prijavilo, a do danas ih je 913 registrovanih, uključujući i 89 novih", saopštili su organizatori. Ali, s obzirom na pandemiju ipak očekuju nešto manje međunarodnih kompanija koje nisu iz Evropske unije jer predviđaju da će u septembru putovanja još uvek biti ograničena.

Ovaj događaj poseti više od 100.000 posetilaca, uključujući njih više od 14.000 iz 120 zemalja sveta. Svi prisutni moraće da pokažu potvrde da su vakcinisani, preležali COVID-19 ili negativan test.

Šta sve očekuje posetioce?

Stočarstvo je danas najkritičnija grana poljoprivrede jer je dobrobit životinja postalo jedno od ključnih pitanja.

"Većina kritika dolazi od ljudi koji nisu upoznati sa tehničkim metodama ili rešenjima koje nudi struka. Stoga smo ove godine odlučili da poradimo na toj temi i usredsredimo se na dobrobit životinja, ali i farmera jer su ta dva pojma nerazdvojna", poručuju organizatori.

Kažu da će ova godina biti prilika za pružanje konkretnog odgovora, ali od sajma se očekuje da će otvoriti rasprave na ovu temu i sa građanima.

U tom sklopu održaće se "Innov'Space", vodeća izložba inovacija u stočarstvu čije nagrade kompanijama pružaju veliku komercijalnu korist. Uprkos tome što je prošle godine bio otkazan zbog pandemije, svojevrsna izložba je održana pa je dodeljeno 26 nagrada. Trenutno je više od 100 kompanija podnelo prijave, a biće zastupljeni sektori govedarstva, svinjarstva, živinarstva, ali po prvi put konjarstva i akvakulture.

Program konferencija i ove će godine biti raznolik, ali teme još uvek nisu poznate. Održaće se i takmičenje koje čini ovaj događaj spektakularnim, a takmičiće se 550 goveda iz 13 različitih rasa i 200 ovaca kao i koza 11 rasa.


Tagovi

SPACE Sajam stočarstva Francuska Takmičenje rasa


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao