Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ProfiFruit
  • 10.03.2018. 18:00

ProfiFruit 2018 ispunio očekivanja

Važno je da su svi dobili ono po šta su došli. Posetioci dovoljno kvalitetnih informacija, izlagači dobre kontakte novih kupaca, a organizatori zadovoljne jedne i druge.

Foto: Vedran Stapić
  • 383
  • 20
  • 0

Ovog vikenda (09.10./03.) Beograd je postao na kratko voćarski centar regiona. Naime, u kongresnom centru BELEXPO na Novom Beogradu održava se konferencija i prvi sajam voćarskih tehnologija ProfiFruit 2018.

Događaji ovoga tipa za svrhu imaju da povežu sve učesnike na tržištu, a kako bi se osigurala budućnost i kontinuitet istog, važno je da su svi dobili ono po šta su došli. Posetioci dovoljno kvalitetnih informacija, izlagači dobre kontakte novih kupaca, a organizatori zadovoljne jedne i druge.  A da li su ostvarili očekivanja, proverili smo na licu mesta. 

Utisci pozitivni, očekivanja ispunjena

"Ovaj događaj je prvi ovakve vrste u Srbiji, koji ima za cilj da okupi sve ponuđače najboljih tehnologija u voćarstvu. I mi kao organizatori, a i voćari, se prilagođavamo tržištu, u zavisnosti od tražnje. Razmišljamo da već sledeće godine napravimo malo duže pauze između predavanja, kako bi izlagači i predavači imali više vremena za voćare. Ako govorimo o trendovima i biljnim vrstama, ovde se definitivno vidi da postoji veliki interes za borovnicu i očekujemo njen pravi bum u Srbiji. Međutim njeni zasadi, a ni investitori, neće biti istog tipa kao malina, jer su ulaganja veća, upoznaje nas Biljana Bosiljčić, koja je ovde u ulozi organizatora i izlagača.
 

Bosiljčić Biljana
Biljana Bosiljčić: Cilj okupiti sve ponuđače najboljih tehnologija u voćarstvu

Događaj još više približiti proizvođačima

Vlasnik firme Gruža Agrar Miroslav Nikolić takođe ovde izlaže, a i sam je organizator različitih tržišnih okupljanja voćara:

"Meni se svidela sama ideja ovakvog događaja, u smislu okupljanja voćara i izbora tema. Ovo je period godine kada voćari imaju vremena i mogu da se okupe, informišu i razmene iskustva. Smatram da je ideja odlična i treba samo istrajati u tome. Nadam se da će i potrajati".
 

Miroslav Nikolić
Miroslav Nikolić: Period godine kada voćari imaju vremena i mogu da se okupe, informišu i razmene iskustva

Na pitanje šta bi eventualno promenio, a kako bi događaj bio još bolji kaže: "S obzirom da sam ja poreklom iz centralne Srbije i da je tamo centar voćarske proizvodnje, mislim da bi trebalo lokaciju promeniti, a uključiti još više stručnjaka iz okruženja. Jer nam je potrebno puno znanja, tu možda najviše zaostajemo. Znajući situaciju na našim selima i mentalitet naših ljudi, koji su ponekad i inertni, mislim da im trebamo približiti ovaj događaj".

Vukićević: Ovo je sjajno, a voleo bih da iduće godine imamo i šljive

Miloš Vukićević iz ispred firme TradeAgro kaže da je ProfiFruit opravdao očekivanja: "Ovo je sjajna prilika da se svi okupimo na jednom mestu. Svakako ćemo biti prisutni i u budućnosti. Koncept nam je zaista interesantan. I to da smo juče imali teme o jabuci i krušci, a danas bobičasto voće. Dodao bih još, s obzirom na to da je Srbija poznata i po proizvodnji šljive, da u budućim dešavanjima malo više pažnje posvetimo koštičavom voću, a pre svega šljivi".
 

Miloš Vukićević
Miloš Vukićević: Sjajna prilika da se svi nađemo na jednom mestu

Na štandu firme Floriva iz Ivanjice razgovarali smo sa njenim vlasnikom Zoranom Radovanovićem (naslovna fotografija), koji ističe da je veliki interes svih voćara da se u Srbiji pokrene jedan ovakav specijalizovani događaj za sektor:

"Ovo je prva godina, a mogu reći da smo mi zadovoljni ovim sajmom. I juče i danas je bila dobra posećenost, što je velika prilika za nas, a i za proizvođače".

Svedočimo dobroj poseti oba dana, a na pitanje ima li i ugovorenih poslova na sajmu Radovanović kaže: "Uvek postoji ta jedna kritična masa onih proizvođača koji žele novitete. I upravo su oni motor koji pokreće kasnije i ostale. Trebali bismo da istražimo i njima donesemo samo provereno dobra rešenja. To je naša uloga".

Pitali smo i posetioce o zadovoljstvu viđenim i redom dobili reči hvale za događaj i nivo organizacije. A njih je bilo i iz Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i brojnih drugih zemalja. Neki su došli na jedan dan, a drugi iskoristili vikend u Beogradu.

ProfiFruit 2018 je priveden kraju i već se radujemo sledećem.
 


Foto prilog


Tagovi

ProfiFruit Beograd Biljana Bosiljčić Miroslav Nikolić Miloš Vukićević Zoran Radovanović


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u