Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čokolada i vino
  • 06.12.2018. 16:30

Prijavite se na II. Festival čokolade i vina - održava se na proljeće u Banja Luci

Kotizacija za izlagače je gratis, a u sklopu nje, bit će im osiguran štand i reklama sa logom ili nazivom firme.

Foto: Flickr/Rod
  • 1.570
  • 190
  • 0

Festival čokolade i vina doživjet će u martu 2019. godine svoje drugo izdanje. Točnije, održat će se 24. marta 2019. u salonu Axuana u Banja Luci. 

Jagode u čokoladi, kruška u tamnoj ili ananas u bijeloj čokoladi - samo su neke od delicija koje su oduševile posjetitelje prošle godine na ovom događanju. Čokoladna fontana bila svima je bila zanimljiva, ali apsolutni hit na prošlogodišnjem festivalu bila su čokoladna srca s ruzmarinom, lizalice od tamne čokolade i čilija koje su probala čak i djeca. 

"Na prvom smo Festivalu čokolade i vina imali 12 izlagača vina i 10 izlagača čokolade, a posjetilo ga je preko 800 posjetilaca za taj dan. Zadovoljni smo i posjetom i učesnicima", kaže Željko Đurić, organizator festivala.

Kotizacija za izlagače je gratis, a u sklopu nje, bit će im osiguran štand i reklama sa logom ili nazivom firme. Učesnici koji se žele prijaviti na Festival trebaju poslati prijavu i svoj logo ili naziv firme najkasnije do 15. februara 2019. na adresu sanitravelbl@gmail.com. 

Festival je uvršten u organizaciju Proljeće u Banja Luci koje se održava povodom dana grada Banja Luka, te je prodajnog i degustacionog karaktera. 

Treba napomenuti kako se čokolada itekako dobro slaže sa vinom. Znate li da je proces izrade čokolade sličan procesu izrade vina jer zrna kakaovca, baš kao i grožđe prolaze fermentaciju uz isti tip kvasca. 

Pravilo kojega se treba držati pri kombiniranju vina i čokolade je taj da vino mora biti slađe od čokolade. Dakle, muškatna vina odlično će se slagati sa slatkom čokoladom dok one, s višim udjelom kakaa, iznad 35% odlično će se slagati sa crnim vinima kao što je merlot ili crni pinot. Cabernet sauvignon savršeno pristaje čokoladi s 99% udjela kakaa.

Vjerujemo kako će posjetitelji i ove godine uživati bilo u pojedinačnim okusima vina i čokolade ili u njihovoj kombinaciji, ali i da će festival rezultirati novim partnerstvima. 

Detalje prijave potražite u dokumentu ispod članka


Dokumenti


Tagovi

Festival Čokolada Vino Banja Luka Kotizacija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.