Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ukusi Vojvodine 2019
  • 13.08.2019. 11:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Posetite gastronomski praznik kvalitetne hrane u Novom Sadu

Gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića - festival Ukusi Vojvodine, održaće se 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu autentična baš za ovo podneblje.

Foto: Agencija za komunikacije, Parola
  • 170
  • 6
  • 0

Gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića - festival Ukusi Vojvodine, održaće se 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Na trećem po redu festivalu, predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu autentična baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci sa makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija.

"Ukusi Vojvodine" za prave hedoniste

"Bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića je izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno. Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno želimo da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju i učine je prepoznatljivom, da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića", kaže Nataša Budisavljević Radišić, predsednik Udruženja Interfest i organizator ove manifestacije. 

Posetite besplatne radionice o hrani i piću

Dvodnevni festival i ove godine nudi zabavni program u kome će sve generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću. Dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine dok će za dečiju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

Vojvodina je simbol plodne zemlje i dobre hrane

"Vojvodina je simbol plodne zemlje i organske hrane. Smatramo da kada tradicionalnom receptu i domaćinskom odnosu, dodamo i kvalitet koji donose tehnološke inovacije, dobijamo proizvod sa kojim možemo da konkurišemo na svim tržištima. To je princip kog se pridržavamo u Neoplanti i koji želimo da podržimo na Ukusima Vojvodine", kaže marketing menadžer Zora Kovačević, iz mesne industrije Neoplanta, koja je partner ovogodišnjih Ukusa Vojvodine.

Svetski kuvari u Novom Sadu

Deo manifestacije, po tradiciji je i međunarodno kulinarsko takmičenje Vojvodina Culinary Cup. Vrhunski majstori takmičiće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.

Ukusi Vojvodine održavaju se na prepoznatljivoj lokaciji, na tri hektara Limanskog parka, gde se u lepotu zelenila i prirode uklapaju i pažljivo dizajnirani štandovi, stolovi i drugi mobiljar festivala. Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta. 

Za Festival vlada veliko interesovanje proizvođača i takmičara, a svi koji žele da se prijave kao izlagači mogu to da urade najkasnije do 20. avgusta.


Tagovi

Ukusi Vojvodine 2019 Gastronomsmki praznik Kvalitetna hrana Besplatne radionce Nataša Budisavljević Radišić Zora Kovačević


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.