Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 09.09.2022. 13:35
  • Gudovac

Otvoren 29. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu!

Od danas do nedelje sajam će biti otvoren za sve posetioce od devet do 18 sati. Čeka vas bogata ponuda.

Foto: Martina Popić
  • 136
  • 29
  • 0

Lepo vreme i bogata ponuda privukli su veliki broj posetioca na prvi dan 29. Jesenjeg međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu koji je danas zvanično i otvoren.

"Sajamski prostor veliki je 10 hektara i pun je izlagača“, istakao je tom prilikom direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. Kako kaže, u odnosu na onaj iz 2019. koji je poslednji održan pre pandemije po izlagačima i popunjenosti izložbenog prostora su na 98 odsto.

Sajam obiluje i stručnim skupovima stručnim predavanjima, a Salaj kaže da su gledali da bude što više aktualnih tema za porodična poljoprivredna gazdinstva. U Gudovac dolaze i brojne delegacije iz Češke, Mađarske, Bugarske, Albanije, Slovenije.

Ne nedostaje i zabave

"To samo govori da ima značajno mesto ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom delu Evrope“, zaključuje direktor.

Stvaranje jakog lanca snabdevanja hranom

Otvorenju je prisustvovala i ministarka poljoprivrede Marija Vučković koja je u svom govoru istakla važnost stvaranja jakog hrvatskog lanca snabdevanja hranom u međunarodnim okvirima.

"S nama su danas oni koji uzgajaju 400 najboljih grla stoke i imaju veće ambicije i koji se ne zadovoljavaju malim i uprkos teškim okolnostima uspevaju u domaćem uzgoju, u novim tehnikama, tehnologijama, genotipizacijama i njima želim posebno zahvaliti. Naš su ponos“, poručila je.

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba 

Za svakoga po nešto

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba koja se održava u sklopu sajma, a posetioci će moći da vide najkvalitetnija grla hrvatskih uzgajivača. U sklopu nje biće organizovano i ocenjivanje grla u spoljnim i zatvorenim prezentacijskim prostorima Sajma.

Očekuje vas velika ponuda opreme za stočarstvo, tradicionalno najveća izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije pa po prvi put kao posebna tematska celina - Sajam PG-ova i organskih proizvođača.

Prikazane su i dve tematske celine - Peti element - posvećena sezoni grejanja i obnovljivim izvorima energije kao i Drvni svet bazirana na prezentaciji opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Parking je, kao i inače, besplatan za sve posetioce. Cene ulaznica su 30 kuna (470 dinara) za decu, penzionere i osobe sa invaliditetom kao i grupne posete, dok će odrasli izdvojiti 38 kuna (600 dinara).

Tokom sva tri dana, od 9. do 11. septembra, sajam će biti otvoren od devet do 18 sati.

Vidimo se!


Foto prilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Marija Vučković Zlatko Salaj Otvaranje


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.