Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostarski sajam
  • 11.03.2020. 16:00

Otkazan Mostarski sajam - razlog moguće širenje virusa korona

Sigurnost i zdravlje osoblja, izlagača i posetioca nam je na prvom mestu i poštujemo smernice merodavnih institucija te svemu pristupamo vrlo ozbiljno, poručuju iz Uprave Mostarskog sajma.

Foto: Vedran Stapić
  • 112
  • 3
  • 0

Mostarski sajam odlaže se do daljnjeg iz predostrožnosti i odgovornosti prema, izlagačima, posetiocima i osoblju, stoji u saopštenju njihove zvanične stranice.

Kako pojašnjavaju, skladno preporukama ministarstva zdravstva Federacije BiH i ostalih nadležnih institucija u vezi sa javnim okupljanjima i uz nove okolnosti oko širenja korona virusa (COVID-19) kod nas i u svetu, 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru, koji je trebalo biti održan od 31. 3. do 4. 4. 2020. godine, odlaže se do daljnjeg.

Otkazani sajmovi u Hrvatskoj i Sloveniji zbog opasnosti od širenja korona virusa

"Imajući u vidu otkazivanje nekoliko sajmova duž Evrope, do poslednjeg trenutka ipak smo se nadali da ćemo uspeti održati Sajam u Mostaru. No, sigurnost i zdravlje osoblja, izlagača i posetioca nam je na prvom mestu i poštujemo smernice merodavnih institucija te svemu pristupamo vrlo ozbiljno. Situaciju oko korona virusa pomno pratimo, a o novom datumu održavanja Mostarskog sajma, naše klijente i javnost obavestićemo pravovremeno", stoji u obrazloženju Uprave Mostarskog sajma.

Kina na Mostarskom sajmu htela da ostvari plodnije rezultate

Podsetimo, ove se godine očekivao rekordan broj izlagača iz različitih zemalja sveta. Ovogodišnji partner sajma je Mađarska, a značajno je trebalo biti i sudelovanje izlagača iz NR Kine koja je prošle godine bila u svojstvu Zemlje partnera.

Upravo Kini Mostarski sajam predstavlja važnu kariku za ekonomsku saradnju te zemlje sa zemljama Zapadnog Balkana. Susretima u Mostaru su želeli ostvariti plodnije rezultate, a bilo je govora i o dodatnom smanjenju uvoznih tarifa, što je trebala biti velika prilika za BIH ekonomiju. 

Veliki potencijal u ovom partnerstvu videli su i vinari. Kineski uvoznici pokazali su dobar interes za vina sorti Blatina, Žilavka i Trnjak, u intervjuu za Agroklub rekao je Bernard Kozina, predsednik ocenjivačke komisije Mostarskog sajma. 

"Tržište NR Kine u zadnjih deset do petnaest godina najinteresantnije je i najvažnije tržište za izvoz svim svetskim zemljama proizvođačima vina, a prema nekim mišljenjima, ceo 21. vek biće obeleženo tim trendom, iako treba naglasiti da i sama NR Kina značajno razvija vlastiti vinogradarsko vinarski sektor", komentarisao je pre samo tri sedmice. 

U kratkom vremenu situacija se značajno promenila, a kakave će posledice ostaviti na BiH ekonomiju, tek će vreme pokazati. 


Tagovi

Otkazan sajam Međunarodni sajam privrede Mostarski sajam Korona virus Mere predostrožnosti Otkazano


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃