Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Terrapolis
  • 19.09.2015. 15:30

Održan Zeleni Forum 2015.

Prošlog vikenda održan je Zeleni Forum 2015 - Terrapolis, kojem su prisustvovali pojedinci i predstavnici više organizacija koje se bave permakulturom, proizvodnjom zdrave hrane i zaštitom životne sredine.

  • 164
  • 10
  • 0

Na čuvenom "Zelenom salašu" kod Crvenke, prošlog vikenda održan je Zeleni Forum 2015 - Terrapolis, u organizaciji Back2Nature tima i Ekološkog medijskog servisa Srbije - EkoMedije.

Forumu su prisustvovali pojedinci i predstavnici više organizacija koje se bave permakulturom, proizvodnjom zdrave hrane i zaštitom životne sredine (NO LIMIT - alternativne energije, SR "Srce Čisto", Blagodat Srbije, EUG - Sombor, Terrapolis, Naš salaš, Gradska uprava Subotice ...)

Permakultura - moćan alat za ozdravljenje prirode

Zeleni forum
Smišljaju se buduće zajedničke akcije

Zeleni Forum zamišljen je kao okupljanje u prirodi, gde se kroz druženje, razgovor, razmenu ideja i pozitivnih iskustava i praktičan rad, stvara sinergija za buduće akcije usmerene ka unapređivanju zaštite i obnove prirodne životne sredine u Srbiji, sa posebnim akcentom na permakulturni pristup.

Permakultura je izuzetno svrsishodan i moćan alat za ozdravljenje prirode i čitave Planete. Njene predispozicije su takve da stvara harmoniju, sklad i izobilje na svim nivoima u biljnom, životinjskom, mikrobiološkom i svetu ljudi. Ona predstavlja brigu o zemlji, brigu o ljudima, brine o pravednoj raspodeli, o energiji i generalno svim segmentima života.

Inicijalni skup za osnivanje Zelene Akademije Srbije

Zeleno selo
Osmatra se buduća lokacija Zelenog sela

Ovo je ujedno bio i inicijalni skup za osnivanje Zelene Akademije Srbije - institucije odabranih i dokazanih ekologa čiji će članovi biti učesnici ovog i svih budućih Zelenih Foruma. Iskorišćena je i prilika da se obiđe lokacija budućeg Zelenog sela - ekološkog naselja individualnih kuća od prirodnih materijala, a mapirane su dostupne lokacije zemljišta za obradu, gajenje zdrave hrane i izgradnju Zelenog sela.

Prolećni Zeleni Forum 2016. biće posvećen u celosti temama prirodne gradnje i alternativne energije, a održaće se u selu Taraš u Banatu.

Sledeći jesenji Zeleni Forum 2016. biće održan u okolini Sombora.


Tagovi

Zeleni Forum Terrapolis Permakultura Zeleni salaš EkoMedija Back2Nature Zdrava hrana Zaštita životne sredine Zelena Akademija Srbije Zeleno selo Gajenje zdrave hrane

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB