Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dubai Expo
  • 31.07.2021. 07:30
  • Dubai, UEA

Nakon prošlogodišnjeg odlaganja, Dubai Expo na jesen otvara vrata

Trajanje ove međunarodne manifestacije predviđeno je na šest meseci, a najbitnija nedelja za poljoprivredu je od 17. do 23. februara 2022. godine.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 129
  • 10
  • 0

World Expo jedna je od najstarijih i najvećih međunarodnih manifestacija na svetu koji se održava svakih pet godina i traje šest meseci. Izbor održavanja sledećeg pao je na najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata - Dubai.

Iako je planiran za 2020., zbog pandemije Covid-19 morao je da bude odložen. Međutim, organizatori su objavili da će se ove godine Dubai Expo održati od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine pod nazivom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti". Na izložbi će se predstaviti više od 190 zemalja, a očekuje se više od 25 miliona posetioca.

Privredna komora ovog grada, koja je zadužena za organizaciju aktivnosti i poslovno umrežavanje sa lokalnim emiratskim kompanijama, definisala je određene tematske nedelje. Kada je reč o agraru, najvažnija nedelja je od 17. do 23. februara 2022. kada će da se održi sajam pod nazivom "Hrana, poljoprivreda i egzistencija".

Još jedna bitna stvar za ovaj sektor je i izložba koja se tiče klime i biodiverzitea, a održaće se od 3. do 9. oktobra ove godine. Obuhvatiće klimatske promene, kružnu ekonomiju, regije izložene riziku, očuvanje bioraznolikosti, obnovljive izvore energije i slično. Zanimljiva je i tematska nedelja sa naglaskom na urbani, ali i ruralni razvoj koja je planirana od 31. oktobra do 6. novembra 2021. na kojoj će biti predstavljena pametna rešenja za vodu, električnu energiju, upravljanje otpadom i dr. Više o upravljanju vodnim resursima, ekosistemu i pročišćavanju voda moći će da se sazna na izložbi koja će se održati od 20. do 26. marta iduće godine.

Za više informacija posetite njihovu službenu stranicu.


Tagovi

Međunarodni sajam World Expo Dubai Expo Dubai


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]