Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 06.02.2020. 10:30
  • Beograd, Srbija

Na sajmu BeoWine međunarodni proizvođači vina

Zainteresovani posjetioci će moći da degustiraju domaća i svjetska vina od 20. do 23. februara u hali 3 i 3A, od 10 do 19 sati. Tokom posljednjeg dana, 23. februara, sajam će biti otvoren do 18 sati.

Foto: facebook/Sajam vina - BeoWine
  • 80
  • 7
  • 0

Jedan od najatraktivnijih sajmova u susjednoj Srbiji, koji iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje je Sajam vina BeoWine koji će biti održan u glavnom gradu od 20. do 23. februara na Beogradskom sajmu.

Vinski turizam je sve više aktuelan i razvija se pa izlaskom domaćih vina na inostrano tržište, raste i broj malih i porodičnih vinarija. Podsjetimo da je u 2016. godini, Bosna i Hercegovina izvezla vina u vrijednosti od 1,17 miliona KM. Najviše vina otišlo je u Hrvatsku, Srbiju, Njemačku i Crnu Goru.  

Vina iz BiH konkurentna na svjetskim tržištima

Pored domaćih vinara, na BeoWine-u posjetiocima će se predstaviti i regionalni i svjetski poznati proizvođači, kao i vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo "piće bogova". U ponudi će biti i najsavremenija oprema za vinarstvo i vinogradarstvo.

Za specifičnu, ali i široku publiku

Svi zaniteresovani će moći da degustiraju domaća i svjetska vina u hali 3 i 3A, od 10 do 19 sati. Tokom posljednjeg dana, 23. februara, sajam će biti otvoren do 18 sati.

Tradicija proizvodnje vina duga 777 godina

Ova manifestacija koja se paralelno održava sa Sajmom turizma, usmjerena je na poslovno orijentisanu publiku, a ujedno je i atraktivna i za najširi auditorij, ljubitelje vinske kulture i vinskog turizma, navodi se na sajtu Beogradskog sajma.

Cijena pojedinačne ulaznice je 6,5 KM, porodična - roditelji sa djecom do 16 godina je 13 KM dok je grupna 4,9 KM.


Tagovi

Beogradski sajam BeoWine Sajam vina Vinski turizam


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...