Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Beloblatska kobasica
  • 17.01.2023. 13:30
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Belo blato

Na devetoj "Beloblatskoj kobasici": Specijaliteti od svinjskog mesa i kobasičarski dan

Prvog dana takmičari će pokazati svoja umeća u pravljenju specijaliteta od svinjskog mesa, a drugog će biti "kobasičarski dan", kada će se timovi takmičiti u pripremi domaće kobasice.

Foto: Dragan Prvulović
  • 190
  • 9
  • 0

U Belom Blatu, selu na području grada Zrenjanina, 4. i 5. februara održaće se tradicionalna, deveta po redu manifestacija "Beloblatska kobasica", najavili su organizatori.

U subotu, 4. februara, u prepodnevnim satima, takmičari će pokazati svoja umeća u pravljenju specijaliteta od svinjskog mesa. Praviće čvarke, paprikaš, bele i crvene kobasice i švargle na tradicionalan način. Uslediće i neizostavno pečenje rakije i kuvanje vina, prenosi Zrenjaninski.com. Pored toga što će imati priliku da sve to isprate, posetioci će moći sve te specijalitete i da probaju uz vrlo prihvatljivu cenu.

Priprema kobasice od A do Š

Sledećeg dana, u nedelju, biće "kobasičarski dan", kada će se razni timovi iz okruženja, ali verovatno i izvan Srbije, takmičiti u pripremi i finalizaciji domaće kobasice pravljene na predački način.

"Verujemo da i ove godine u žiriju neće biti lako odlučiti koja kobasica je najbolja. Ipak smo ubeđeni da će pobediti dobro raspoloženje, prijateljstvo i druženje", poručio je organizacioni odbor manifestacije i dodao da će sve ovo biti propraćeno i bogatim kulturno-zabavnim sadržajima.

Očekuje se veliki odziv

Prošle godine je, podsetimo, više od 150 izlagača prikazalo svoje proizvode i specijalitete od mesa. U mnogobrojnoj ponudi na manifestaciji su mogle da se probaju i kobasice sa medom, proizvodi od mangulice i razni drugi proizvodi. 

Na takmičenju u pravljenu domaće kobasice nadmetalo se 43 ekipe iz zemlje i regiona, a petočlani žiri je ocenjivao estetski izgled sveže kobasice, ukus i izgled pečene. Prvo mesto osvojila je ekipa "Petrovačka družina", drugo "Šest lopova iz Opova", a treće "Bački Petrovac".


Tagovi

4. i 5. februar Beloblatska kobasica Svinjsko meso Belo blato Kobasičarski dan Predački način Priprema kobasice


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva