Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Industrija konoplje
  • 04.03.2023. 15:00
  • Brisel

Konoplja u usponu: Mogla bi da postane važna industrija u Evropi?

U junu se u Briselu održava velika konferencija o industrijskoj konoplji. Prijavite se na vreme.

Foto: Vesna Mijat
  • 240
  • 152
  • 0

Najveća evropska konferencija o industrijskoj konoplji i tradicionalno okupljanje učesnika ovog sektora održaće se u Briselu, od 7. do 9. juna, u posebnom izdanju - uživo. 

Ovaj događaj organizuje Evropsko udruženje industrijske konoplje (EIHA), a njihova Glavna skupština prvi je put otvorena za nečlanove kako bi se omogućilo da šira javnost bude informisana o najnovijim regulatornim promenama i nadolazećim izazovima.

Konferencija će započeti popodne 7. juna sa prezentacijom aktivnosti EIHA i različitih zakonodavnih pitanja, a u sledeća dva dana održaće se osam različitih panela o ključnim tržištima, što će biti i prilika za umrežavanje učesnika.

Drugi dan, 8. juna, biće posvećen raspravi o uspostavljanju regionalnih lanaca vrednosti ove visokovredne biljke i proizvoda od nje. Poseban panel predstaviće iskustva i stajališta međunarodnih ulagača. U petak, 9. juna, rasprava će se usredsrediti na tržište semenki, listova i cvetova.

Takođe, održaće se i panel o uticaju legalizacije konoplje za odrasle u Nemačkoj i Češkoj. 

Rana prijava je otvorena do 21. marta, a učestvovanje na licu mesta je ograničeno. Registracija za onlajn opciju takođe je dostupna. Sve relevantne informacije, program i obrazac za registraciju dostupni su putem ovog linka.

Konferencija je jedinstvena prilika za sve evropske učesnike u ovoj industriji da unaprede svoju mrežu kontakata i stvore poslovne prilike, ali i izraze svoje mišljenje o budućnosti sektora u Evropi, poručuju organizatori. 

EIHA zastupa zajedničke interese uzgajivača, ali i proizvođačima te trgovcima vlaknima, pozderom, semenkama, lišćem i kanabinoidima konoplje. 


Tagovi

Industrija konoplje EIHA Uzgoj konoplje Konferencija Prijava


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.