Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPA program saradnje Srbija-Hrvatska
  • 16.01.2017. 08:00

Konferencija "ForestFlow" u Novom Sadu

Konferencija "ForestFlow" biće održana u Novom Sadu od 17. do 19. januara ove godine. Cilj je nalaženje rešenja za brži oporavak pograničnih područja, koja je zadesio poplavni talas 2014. godine, a to su Sremski okrug u Srbiji i Vukovarsko–srijemska županija u Hrvatskoj.

Foto: JP Vojvodinašume
  • 663
  • 70
  • 0

JP "Vojvodinašume" u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2007-2013 učestvuje u projektu - "Flood protection infrastructure restoration and development of cross-border system for protecting people and natural assets from floods" (ForestFlow) - koji će biti realizovan tokom 2017. i 2018. godine.

Konferencija 17-19. januara u hotelu "Novi Sad"

Kako stoji u saopštenju Javnog preduzeća "Vojvodinašume" otvarajuća konferencija projekta biće održana u hotelu "Novi Sad", od 17. do 19. januara ove godine. Novosadska konferencija je prilika za predstavljanje mogućih načina na koje će projekat doprineti oporavku nakon poplavnog talasa 2014. godine koji je zadesio Sremski okrug u Srbiji i Vukovarsko-srijemsku županiju u Hrvatskoj.

U okviru projektom planiranih aktivnosti radiće se na obnovi objekata oštećenih u poplavama, obezbeđivanju i razvijanju efikasnijih sistema u funkciji sprečavanja poplava u pograničnoj oblasti šumskog basena Spačva - Bosut i pristupnih puteva u slučaju vanrednih situacija.

Obnavljenje populacije divljači jedan od ciljeva

Značajan segment projekta, prema rečima organizatora, je i obnavljanje populacije jelenske divljači koja je nastradala tokom poplava. U planu je takođe i izgradnja propratnog sadržaja (hranilišta, pojilišta) za ponovno uvođenje divljači u područje pogođeno poplavama.

Učesnici konferencije biće predstavnici partnerskih institucija iz Srbije i Hrvatske. Ispunjenje ciljeva projekta je predviđeno kroz saradnju JP "Vojvodinašume" i Hrvatskih šuma, Uprave šuma Podružnice Vinkovci, uz podršku drugih ušesnika - JVP "Vode Vojvodine", Hrvatskih voda, Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada i Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba.

Foto: JP Vojvodinašume


Izvori

Vojvodinašume


Tagovi

Vojvodinašume Srbija Novi Sad Sremski okrug Hrvatska Vukovarsko-srijemska županija Prekogranična saradnja IPA program Konferencija Poplave Lov Spačva Bosut ForestFlow Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Vinkovci Vode Vojvodine Hrvatske v


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.