Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovacije
  • 04.10.2021. 17:00
  • Zlatiborski okrug, Zlatibor

Konferencija o inovacijama u poljoprivredi na Zlatiboru 9. i 15. oktobra

Cilj konferencije je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji.

Foto: Depositphotos/kasto
  • 192
  • 10
  • 0

Biznis inovacioni centar Zlatibor pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Opštinom Čajetina, Turističkom organizacijom Zlatibor, Institutom za Agroekonomiku poljoprivrede i preduzećem Eko - agrar Zlatibor organizuje konferenciju posvećenu tehnološkim inovacijama u poljoprivredi koja će biti održana 9. i 15. oktobra u konferencijskoj sali Inovacionog biznis centra Zlatibora (Miladina Pećinara 2), navodi se u saopštenju organizatora.

Program će oba dana početi u 12 časova, a posetioci će na konferenciji dobiti veoma korisne informacije o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi kao i o ishrani u stočarstvu, pčelarstvu u cilju organskog uzgoja i lakšeg praćenja proizvodnje, ali i unapređenja prodaje. Na konferenciji će govoriti domaći i međunarodni stručnjaci za ishranu životinja, meloraciju zamljišta, savetnici za pametnu poljoprivredu, direktori inovacionih kompanija, profesori u oblasti poljoprivrede i drugi.

Edukacija mladih

Biznis inovacioni centar Zlatibor na ovaj način želi da edukuje i motiviše mlade koji se bave poljoprivredom ili žele da započnu proizvodnju i svoj biznis unutar stočarstva i pčelarstva, a sve u cilju da im olakša potražnju za važnim informacijama koje kasnije mogu da primenjuju u poslu. Uz to, cilj konferencije je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji.

Prvog dana konferencije, u subotu, 9. oktobra, govoriće se, između ostalog, o ishrani životinja. Posetioci će saznati zašto je važna upotreba stočnog kvasca u letnjem periodu kod krmača i čemu sve doprinosi dodavanje origana u ishrani krava, a potom će se govoriti i o uticaju Imuno Bustera na skraćivanje negativnog energetskog bilansa kod krava. Poseban segment prvog dana konferencije biće posvećen i metodama prikupljanja pčelinjeg otrova.

Kako povećati profitabilnost pomoću digitalne poljoprivrede?

Drugog dana, u četvrtak, 15. oktobra govoriće se o pametnoj poljoprivredi, odnosno o digitalnim poljoprivrednim gazdinstvima koja doprinose boljim prinosima, kao i o inovativnoj tehnologiji podpovršinskog kapilarnog navodnjavanja u poljoprivredi.

Prisutni će imati priliku da čuju kako se IT tehnologije mogu iskoristiti pri davanju vode biljkama pod zemljom i prednostima koje takva primena sa sobom nosi. Razgovaraćemo i o inovativnim proizvodima za prihranjivanje pčela i etarskih ulja, kao i o ishrani pčela inovativnim energetskim pogačama "Bee Boost".

Učesnici konferencije

1.    dan - 9. oktobar - Ishrana u poljoprivredi:

•    Aleksandar Sljusar - međunarodni stručnjak stručnjak za ishranu životinja sa potrebom eteričnih ulja i komercijalni direktor DOSTOFARM GmbH Nemačka
•    Dipl. ing. Dušan Brcin
•    Dipl. ing. sci. Dragan Tankosić
•    Pčelar pronalazač Goran Stanojević

2.    dan - 15. oktobar - Digitalizacija u poljoprivredi:

•    Prof. dr Aleksandar Rodić sa Instituta Mihajlo Pupin - centar za robotiku
•    Dipl. ing. Zdenko Zloh, A.I.D. Agro Inovations and Development d.o.o.
•    Veselin Bojić - vlasnik I direktor preduzeća VENOS d.o.o. Beograd
•    Prof dr Ivan Pihler - vanredni profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji, mogu se prijaviti putem mejla: radivoje.micovic@ibczlatibor.rs. Kotizacija je besplatna, a broj mesta je ograničen. Biznis inovacioni centar Zlatibor je obezbedio i prenos uživo putem Youtube-a.


Tagovi

Konferencija Zlatibor Digitalne tehnologije Savremene tehnologije u poljoprivredi Ishrana stoke Prihranjivanje pčela Pčelinji otrov


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...