Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savetovanje pčelara
  • 06.03.2016. 07:30

Iskustvo i struka u službi pčelarstva

Udruženje pčelara "Požarevac" organizuje peto savetovanje pčelara Braničevskog okruga koje se održava danas, 6. marta u Kostolcu.

  • 320
  • 41
  • 0

U organizaciji Udruženja pčelara Požarevac, a u saradanji sa Agrarnim fondom za razvoj poljoprivrede grada Požarevca i Poljoprivrednom školom "Sonja Marinković" iz Požarevca, danas 6. marta održaće se 5. Međunarodno savetovanje za pčelare Braničevskog okruga u Kostolcu. Ovogodišnje savetovanje trajaće od 10 do 11:30 sati u pozorišnoj sali Doma kulture. Ulaz je za sve zainteresovane slobodan. Ovo je prilika da se po tradiciji, koja traje već pet godina, razmene dragocena iskustva iz oblasti pčelarstva, a učesnici upoznaju sa najsavremenijim trendovima vezanim za pčele i proizvodnju meda.

Slogan savetovanja - Male tajne velikih majstora

Ovogodišnje savetovanje pčelara Braničevskog okruga ponelo je zanimljiv slogan "Male tajne velikih majstora", koji je stvoren da motiviše mlade ljude i sve koji vole pčele i pčelinje proizvode da posete ovo savetovanje. Na jednom mestu naćiće se pčelari sa dugogogodišnjim pčelarskim iskustvom iz svih delova Srbije.

Izložba pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme

U holu Doma kuture biće priređena izložba i pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme koja će imati i prodajni karakter. Centralno mesto u izložbi pčelinjih proizvoda zauzeće med, a potom i ostali pčelinji proizvodi - propolis, matični mleč, vosak. Izlagaće se oprema koja se najčešće koristi u pčelarstvu, kao što su košnice i delovi košnica, vrcaljke, zaštitna sredstva za pčelare, oprema za pakovanje meda i ostala oprema neophodna za uspešno pčelarenje.

Vrhunski stručnjaci i zanimljive teme

Stručni predavači na ovome savetovanju biće iz Srbije i Slovenije. Prvi predavač koji će nastupiti na savetovanju je Vlado Aguštin iz Slovenije, a govoriće na temu "Suzbijanje vaore u toku ispaše (medobranja)". Stanislav Plut iz Slovenije predstaviće "Prezentaciju jedine oplodne stanice na prostorima bivše SFRJ". O Iskustvima savremenog pčelarstva sa Novog Zelanda govoriće dipl. ing. Slobodan Dolašević, dok će predavanje na temu "Upotreba lekova u pčelarstvu i pčelinja hrana" održati prof. Toma Pavlić.


Tagovi

Savetovanje Pčelari Vlado Aguštin Slobodan Dolašević Toma Pavlić Požarevac Kostolac Udruženje pčelara


Autor

Danijel Grujić

Više [+]

Danijel Grujić, Petrovac na Mlavi