Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival traminca
  • 22.04.2019. 16:00
  • Vukovarsko-srijemska, Ilok

I traminac (zasluženo) dobiva svoj festival!

Traminac dobiva festival i bit će predstavljen na način koji i dolikuje sorti koja je možda i najviše učinila na promociji susjedne Hrvatske kao vinske zemlje!

Foto: Vinske priče/Emica Elveđi
  • 42
  • 7
  • 0

Svoje festivale u susjednoj Hrvatskoj imaju malvazija, škrlet, pušipel i graševina, a od 14. i 15. juna 2019. godine i traminac će se moći pohvaliti da će u konačno, dvodnevnom smotrom najboljih hrvatskih i svjetskih vina proizvedenih od te sorte, biti predstavljen na način koji i dolikuje sorti koja je možda i najviše učinila na promociji Hrvatske kao vinske zemlje, najavljuju iz Vinoteke Vinita. 

"Festival traminca "Traminac je naš ljubimac" se približava, počelo je veliko odbrojavanje! Pravodobno ćemo vas obavještavati o svim novostima u vezi s programom. Za sada možemo biti euforični zbog pristanka nekih od najvećih svjetskih proizvođača traminca iz Alzasa, Alto Adige-a, Austrije i Slovenije da dođu te tako uveličaju ovu veliku svetkovinu sorte za koju smatramo da zaslužuje bolje mjesto na vinskim kartama i u javnoj percepciji.  

Sa željom dodatnog povećanja atraktivnosti festival se smjestio u prostorije ladanjske kuće Principovac i prostorije Starog podruma (Iločki podrumi), Ilok gdje će veliki broj proizvođača vina iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih doživljaja", navode organizatori. 

Odakle vinogradi i vino u Tomislavgradu?

Prvi dan Festivala traminca, 14.juna, rezerviran je za razne radionice i masterclassove u Starom podrumu Iločkih podruma, a navečer će se na Principovcu održati gala večera. 

Drugoga dana Festivala, 15. juna, na Principovcu će biti smotra traminaca iz podruma više od 50 hrvatskih i svjetskih vinarija koje će pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih vinskih doživljaja. 


Tagovi

Festival traminca Traminac Ilok


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.