Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupusijada
  • 03.11.2021. 12:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Futog

Futoška kupusijada 6. novembra - više od dve decenije održavanja

Na ovoj manifestaciji promoviše se projekat futoški kupus kao brend Srbije, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa.

Foto: Facebook/Kupusijada Futog - program
  • 189
  • 51
  • 0

Poznata manifestacija "Futoška kupusijada", održaće se po 22. put u južnobačkom gradskom naselju 6. novembra.

Kupusijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji - po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu, opisuju se na zvaničnoj fejsbuk stranici događaja.

Na ovoj manifestaciji promoviše se projekat futoški kupus kao brend Srbije, kroz predstavljanje privrednih potencijala pomenutog mesta, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa. Za razliku od svih drugih kupusijada na kojima se prikazuju razne vrste hibridnih sorti kupusa, ova kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.


Tagovi

Futoška kupusijada Futoški kupus Jela od kupusa Brend Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...