Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EuroTier
  • 23.01.2021. 07:30

EuroTier: Nema više odlaganja za vodeći međunarodni sajam stočarstva

Glavna tema ovogodišnjeg sajma, a vođeni povećanom potražnjom za transparentnošću i sledivošću biće "Uzgoj u prehrambenom lancu: Proizvodnja stočne hrane. Kvalitetan uzgoj. Bezbednost hrane."

Foto: Facebook/EuroTier
  • 126
  • 8
  • 0

Ovogodišnje izdanje vodećeg svetskog sajma za stočarsku proizvodnju "EuroTier" u sklopu kojeg je i "EnergyDecentral", međunarodni sajam za inovativno snabdevanje energijom održaće se digitalnim putem od 9. do 12. februara 2021. godine, a zbog neizvesne situacije u vezi sa pandemijom virusa SARS-CoV-2.

Sajam se inače održava u novembru svake parne godine u nemačkom gradu Hanoveru, ali izdanje 2020. bilo je odloženo za februara 2021. zbog COVID-a. Kako se situacija nije popravila, nego baš naprotiv, u toj zemlji uvedene su pooštrene epidemiološke mere, odlučeno je da se događaj neće prolongirati nego će se održati u onlajn izdanju.

Glavna tema ovogodišnjeg "EuroTier"-a, a vođeni povećanom potražnjom za transparentnošću i sledivošću biće "Uzgoj u prehrambenom lancu: proizvodnja stočne hrane. Kvalitetan uzgoj. Bezbednost hrane.", a obrađivaće se i raspravljati putem raznih platformi i foruma. Naravno, kako ističu organizatori, o svakom će sektoru u stočarstvu biti posebno reči. 

Podsetimo, nedavno su objavljeni i ovogodišnji dobitnici nagrada za inovacije u stočarstvu (Eurotier 2021 Innovation Awards) koje su inače tradicionalno dodeljivane na samom sajmu. Između 80 nominovanih, prema strogim kriterijumima dodeljeno je jedno zlato i sedam srebrnih medalja za nova tehnološko-tehnička rešenja.

Tako se među najinovativnijim našao izum holandske kompanije "Hanskamp AgroTech BV", a reč je ni manje ni više nego o toaletu za krave.

Za kraj važno je napomenuti kako će organizator novu digitalnu platformu za onlajn praćenje, na kojoj će se zasigurno moći detaljnije videti i nagrađene inovacije, otvoriti već 1. februara, a sve novosti možete pratiti putem ovog linka


Tagovi

EuroTier EnergyDecentral Sajam Stočarska proizvodnja Energetika Onlajn Nagrade


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu