Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni fakultet
  • 15.01.2016. 17:00

Dobar dan domaćine - savetovanje poljoprivrednika

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu - Departman za ratarstvo i povrtarstvo 21. i 22. januara organizuje Savetovanje poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca.

Foto: facebook.com-ns seme
  • 204
  • 6
  • 0

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu - Departman za ratarstvo i povrtarstvo 21. i 22. januara organizuje Savetovanje poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca.

Tokom dvodnevnog rada, učesnici će imati priliku da vode razgovore sa stručnjacima o agrotehničkim merama u ratarstvu, novitetima u zaštiti bilja, ali i o agrarnoj politici za ovu godinu.

Ovaj skup nosi naziv "Dobar dan domaćine", jer na njemu su i najbrojniji poljoprivrednici, koji se, uglavnom, bave ratarskom proizvodnjom na svojim imanjima. U dva dana glavne teme obuhvatiće proizvodnju i prodaju pšenice, kao i kukuruz. Ratari su predložili da se posebno i objektivno razmotri situacija oko upotrebe zaštitnih sredstava, jer, kako kažu, "hemija često ne deluje, a odavno i nije jeftina". Njih još zanima i zbog čega država, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, još nije objavilo pravilnik - model o razvrstavnju žitarica po kvalitetnim grupama, zbog čega oni gube značajan deo profita u ovoj proizvodnji.

Među ratarima postoji i veliki broj onih koji se bave i stočarstvom, pa su želeli da saznaju više o združenoj setvi krmnog bilja, jer sa upotrebom ovog hraniva žele da ostvare rentabilniju proizvodnju mleka i mesa.

I ove godine Poljoprivredni fakultet će na predlog medija posebna priznanja dati uspešnim proizvođačima. Kako je rekla dr Dragana Latković, direktor Departmana za ratarstvo i povrtarstvo, Organizacioni odbor se opredelio da za priznanja fakulteta predloži uspešne mlade ratare.

Dvodnevno savetovanje pratiće izložba vezana za poljoprivredu u holu fakulteta, kao i izložba mehanizacije na prilazima ovoj naučnoj ustanovi.

Foto: facebook.com-ns seme


Tagovi

Poljoprivredni fakultet Dobar dan domaćine Savetovanje poljoprivrednika Dragana Latković Proizvodnja mleka i mesa Ratarska proizvodnja Izložba mehanizacije