Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 18.04.2017. 16:15

Bogat program 84. Poljoprivrednog sajma

Međunarodni poljoprivredni sajam održaće se ove godine od 13. do 19. maja u Novom Sadu. Predstaviće se oko 1.500 izlagača koji dolaze iz 60 zemalja. Posetioci će imati priliku da osvoje Belarus traktor.

Foto: Novosadski sajam
  • 5.298
  • 259
  • 0

Međunarodni poljoprivredni sajam održaće se ove godine od 13. do 19. maja u Novom Sadu. Predstaviće se oko 1.500 izlagača koji dolaze iz 60 zemalja.

Zemlja partner ove godine je Bosna i Hercegovina. Najavljene su kolektivne izložbe iz ove zemlje, kao i Italije, Holandije, Mađarske, Austrije, Češke, Španije, Kine i Francuske.

Izložba mehanizacije

Jedan od ključnih sadržaja ove manifestacije je Izložba mehanizacije. Ona će se prostirati na više od polovine otvorenog izložbenog prostora Sajmišta. Predstavlja ponudu članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, kao i kompanija koje dolaze iz Austrije, Češke, Italije, Nemačke, Slovenije, Srbije i Turske.

Izložba mehanizacije zauzima polovinu otvorenog prostora

Za posetioce s kupljenim ulaznicama biće organizovana poklon igra. Imaćete priliku da osvojite traktor Belarus 82.1.

Nacionalna izložba stoke

Ova izložba je uvek interesantna posetiocima. Opravdava reputaciju najveće izložbe na Balkanu, a posebno je značajna jer podstiče razvoj domaćeg stočarstva. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Održaće se i aukcija stoke na kojoj će biti ponuđena najkvalitetnija grla domaćih odgajivača. Ove godine očekuje se veći broj goveda i ovaca, a pripremaju se i atraktivni programi na Manježu Novosadskog sajma.

Četvrtak je rezervisan za Dan stočara, kada će najuspešnijim izlagačima biti uručena vrhunska priznanja.

Izložba stoke - najveća izložba na Balkanu

Utorak - Dan konja

Posetioce u u torak očekuju takmičenja u prezanju i potkivanju, revije zaprega, takmičenje dece vozača i javno ocenjivanje konja. Subota je rezervisana za takmičenje u preskakanju prepona, dok će nedelja biti dan za takmičenje u vožnji zaprega.

Na jednom mestu moći će da se vide najnovija tehnološka dostignuća u agraru, izložbe organske hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, bikovi teški i po dve tone, kombajni koji koštaju više od 700.000 evra, traktori oko pola miliona i još mnogo toga.

Prilika za poslovne kontakte

Učesnici Sajma biće i resorna ministarstva iz zemlje i inostranstva, privredne komore, državne institucije, pokrajinski sekretarijati, poslovne banke i brojna udruženja i asocijacije koje deluju u oblasti agrobiznisa.

Saradnja preduzetnika i institucija sa različitih krajeva sveta na Poljoprivrednom sajmu se uspostavlja i na Međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B@NSFair, koji će biti održani u ponedeljak, 15. maja, a prijavljivanje za učešće je u toku.

Nedelja će biti Porodični dan, a to znači da će roditelji sa decom do 16 godina moći da uđu na Sajam kupovinom jedne ulaznice za 600 dinara.

Foto: Novosadski sajam


Tagovi

Novosadski sajam Belarus AgroB2B@NSFair Poljoprivredni sajam Program 2017


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner