Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Za korak ispred u agrobiznisu 2018
  • 13.05.2018. 16:00

Agrobiznis konferencija o savremenim tehnologijama

"Mi kao obrazovani, mladi agronomi moramo biti za korak ispred tehnologija", rekla je Vesna Radić predsednica IAAS-a.

Foto: Facebook / Iaas Serbia
  • 429
  • 20
  • 0

Druga po redu agrobiznis konferencija sa temom "Za korak ispred u agrobiznisu 2018" imala je za cilj upoznavanje studenata sa savremenim tehnologijama u poljoprivredi. Održana je u Prostorijama privredne komore Srbije, u organizaciji Međunarodne organizacije studenata poljoprivrede i srodnih nauka (IAAS) i Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Za korak ispred u agrobiznisu

Vesna Radić predsednica IAAS-a, istakla je da su savremene tehnologije u poljoprivredi neizostavne u 21. veku: "Mi kao obrazovani, mladi agronomi moramo biti za korak ispred tehnologija, a konferencija je doprinela preglednijoj slici o tome kako započeti sopstveni biznis i kako primeniti naučena znanja i veštine u kompanijama u kojima ćemo raditi".

Vesna
Vesna Radić dodeljuje sertifikat 

Pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Zoran Janjatović istakao je da Ministarstvo ima veliki broj konkursa za mlade i da je veoma važno da posećuju ovakve manifestacije koje organizuje IAAS, kao organizacija koja se izdvaja svojim kvalitetom, od saveza studenata i sličnih udruženja na fakultetima. 

Iskustvo i mladost na istom zadatku

Na konferenciji su učestvovali  i prof. dr Miladin M. Ševarlić, predsednik Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, koji je je predstavio obeležavanje 150 godina od osnivanja Društva za poljsku privredu - rodonačelnika poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS), kao i Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju Privredne komore Srbije, koji je izjavio da je pozitivno iznenađen inicijativom mladih iz organizacije IAAS-a, koji se bore i pomažu svojim kolegama da proširuju znanja iz oblasti poljoprivrede i srodnih nauka.

Okupljeni
Publika na konferenciji

U pauzi između predavanja učesnici i predavači imali su priliku da uživaju u degustaciji vina vinarije Deurić i drugih sponzorskih proizvoda. Prilikom zatvaranja konferencije uručene su zahvalnice i sertifikati, uz željno iščekivanje narednog susreta, sledeće godine. 


Tagovi

Vesna Radić IAAS Agrobiznis konferencija Savremene tehnologije Zoran Janjatović Miladin M. Ševarlić Aleksandar Bogunović Deurić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.