Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam poljoprivrede
  • 20.05.2023. 12:15
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

90. Sajam poljoprivrede otvoren - poljoprivrednici izviždali ministarku

Čitava "govorancija" prošla je u senci zviždanja poljoprivrednika koji su ostali napolju - ispred ulaza u Sajam, a koji već peti dan protestuju tražeći kompletno ispunjavanje svojih zahteva.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 936
  • 139
  • 1

Danas je svečano otpočeo 90. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji su nakon uvodnog obraćanja direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića i gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, otvorili ministar poljoprivrede Italije, zemlje partnera, Frančesko Lolobriđida i ministarka poljoprivrede Srbije Jelena Tanasković.

Međutim, čitava "govorancija" prošla je u senci zviždanja poljoprivrednika koji su ostali napolju - ispred ulaza u Sajam, a koji već peti dan protestuju tražeći kompletno ispunjavanje svojih zahteva. Trenutno su pregovori u Vladi Srbije sa predstavnicima poljoprivrednika, a ministarka se u Novom Sadu zahvalila srpskim domaćinima na posvećenosti.

Poljoprivrednici su sve vreme od dolaska ministarke do zvaničnog otvaranja zviždali

"Zahvaljujem im se na tome što izdržavaju sve pritiske, što uprkos tome se trude da rade i proizvode i bore se sa svim nedaćama tržišta. Poručujem im da je njihova država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uz njih, da treba u nama da vide sagovornike i prijatelje", obratila se Tanaskovićeva, te obećala da će izvući maksimum koji je moguć u zakonodavnom okviru kako bi oni prevazišli probleme.

Podsetimo da još uvek traju pregovori poljoprivrednika koji protestuju sa predstavnicima Vlade.

Saradnja između Srbije i Italije

Osvrćući se na poplave u italijanskoj regiji Emilija Romanji, ali i nedavne padavine koje su pogodile severni i zapadni deo Srbije, pa i pucnjavu u beogradskoj školi, Lolobriđida je izrazio saučešće svim porodicama žrtava nasilja. 

Zajednički otvorili Tanasković i Lolobriđida

"Možemo da pružimo podršku jedni drugima i nadam se da će naša saradnja da donese benefite i jednima i drugima", rekao je italijanski ministar.

Oko 580 miliona eura je robna razmena ostvarena u 2022. godini između naše dve zemlje, najviše u poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, što je 20 odsto više nego godinu pre.

Poljoprivredni sajam na kom će 1.100 izlagača iz 26 zemalja ponuditi svoje proizvode biće otvoren do 26. maja


Foto prilog


Tagovi

Sajam poljoprivrede Otvoren Sajam Jelena Tanasković Frančesko Lolobriđida Slobodan Cvetković Izviždana ministarka


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!