Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 16.09.2021. 16:00

88. Međunarodni poljoprivredni sajam u punom formatu kao i prethodnih godina

Ono što daje poseban kvalitet ovom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu jeste da se svi izlagači obraćaju jednom velikom tržištu u regionu i to je ono što nas čini jedinstvenim i predstavlja ovu tradiciju od 88 godina, rekao je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 70
  • 4
  • 0

Pripreme za 88. Međunarodni poljoprivredni sajam uveliko su u toku. Od 18. do 24. septembra svim zainteresovanim posjetiocima na raspolaganju su mnogobrojni izlagači svih grana poljoprivrede kao i kompanije iz 17 zemalja Evrope. Na konferenciji za novinare, povodom ovogodišnjeg formata manifestacije, nakon prošlogodišnje pauze zbog virusa korona direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je da se Sajam radi u punom formatu i svi segmenti će biti zastupljeni kao i prethodnih godina.

"Ono što daje poseban kvalitet ovom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu jeste da se svi izlagači ne obraćaju samo srpskom tržištu već i regionalnom i to je ono što nas čini jedinstvenim i predstavlja ovu tradiciju od 88 godina", rekao je Cvetković i dodao da se pravi jedan kvalitetan događaj u otežanim uslovima, ali i da će biti za 30 odsto manji od onog iz 2019. godine, koji se smatra najvećim do sad.

Zemlja partner - Republika Češka

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Češka, koja je inače na predstojećoj manifestaciji redovno prisutna od 2017. godine, a u okviru svog štanda predstaviće se 13 kompanija raznih profila od uzgoja i genetike goveda, proizvodnje i prodaje opreme, hrane i drugo.

Na štandu ćemo imati bogati program, rekao je Vladimir Vanja

"Osim toga, na štandu ćemo imati i bogati kulturni program, našu narodnu muziku, pripremati specijalitete češke kuhinje pa pozivam sve da nas posjete. To što me je moje ministarstvo poljoprivrede poslalo ovdje, samo je dokaz toga koji značaj Češka Republika daje ovom regionu", istakao je poljoprivredni ateše Republike Češke Vladimir Vanja.

Poklon igra: Traktor, prikolica, sijačica i traktorska kosilica

Ove godine posjetioce osim bogate ponude izlagača, atraktivnih popusta kompanija i osiguravajućih kuća očekuje i poklon igra na kojoj mogu osvojiti priključne mašine, traktorsku kosilicu i Belarus traktor.

"Ovo je jubilarni 25. put kako poklanjamo traktor na Sajmu i on je vrlo dobro poznat svim poljoprivrednicima - Belarus 82.1 sa 81 konjskom snagom pa se nadam da će i sada otići u prave ruke. Ove godine izložićemo 22 modela traktora i oko 30 priključnih mašina. Tu bih izdvojio redizajnirani traktor od 136 konjskih snaga", rekao je zamjenik generalnog direktora Agropanonke, darodavca u poklon igri, Aleksandar Švonja.

Firma koja prvi put daruje na Poljoprivrednom sajmu i to dva poklona: prikolicu Parazoglu i pneumatske diskosne sijačice Sakalak, je MBV firma.

U susret Poljoprivrednom sajmu

"Prikolice su kapaciteta od četiri do 30 tona. Izlažemo šest tipova, a Parazoglu, koja je predmet poklon igre, ima 10 tona", rekao je generalni direktor kompanije MBV Blagoje Milinković.

Traktorsku prikolicu John Deere daruje kompanije KITE DOO.

"Izložićemo nekoliko novih modela traktora i biće akcenat na preciznoj poljoprivredi. Mi smo odlučili da osim klasičnog agrara, krenemo malo i u šumarstvo i izložimo sada nove generacije traktorskih skidera, odnosno zglobne traktore", predstavio je direktor KITE DOO Novi Sad Đorđe Mišković.

Tokom sajamskih dana biće održani B2B skupovi, Dani voćara i stočara, izvlačenje imena dobitnika u poklon igri, veče šampiona, zatim mnogo događaja na manježu. Posebna zanimljivost biće bik simentalske rase Miško težak 2.000 kilogram koji će biti i najteže grlo na Sajmu.


Tagovi

Međunarodni poljoprivredni sajam Slobodan Cvetković Vladimir Vanja Poklon igra


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...