Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Beogradski sajam
  • 30.10.2019. 11:00

14. Sajam etno hrane i pića promoviše tradicionalne proizvode

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, 14. Sajam etno hrane i pića, održaće se od 23. do 26. novembra, u Hali 3 beogradskog sajma.

Foto: www.etnohip.rs
  • 210
  • 8
  • 0

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, 14. Sajam etno hrane i pića, održaće se od 23. do 26. novembra, u Hali 3 beogradskog sajma.

Međunarodni sajam hrane, pića i opreme, regionalno je okupljanje proizvođača prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski uzgojenih sirovina.

Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvoklasne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje.

Fokus sajma na zaštiti geografskog porekla

Cilj događaja je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda, zaključenje kupoprodajnih ugovora, promocija i edukacija poljoprivrednih proizvođača.

Učesnici sajma su proizvođači poljoprivredno prehrambenih proizvoda, opreme za proizvodnju, serviranje i pakovanje tradicionalnih proizvoda, sadnog i semenskog materijala.

Fokus ovogodišnje smotre je na zaštiti geografskog porekla, zadrugarstvu, uvođenju sistema kvaliteta, pravnoj zaštiti, zaštiti receptura, kao i na unapređenju pakovanja i metoda prodaje.

Neki od posetioca koji su potvrdili svoje prisustvo su trgovinske radnje, restorani, hoteli, veliki trgovački lanci, kao i individualni posetioci.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede i Grad Beograd.


Tagovi

Etno sajam hrane i pića Tradicionalni proizvodi Okupljanje proizvođača Izvozni artikli Brendiranje tradicionalnih proizvoda


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu