Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bean festival
  • 05.09.2018. 09:00

14. međunarodni Bean festival ovog vikenda na Čeneju

Pasulj, umetnici i ravničarske igre? Sve to se lepo slaže na Čeneju!

Foto: Bean festival
  • 141
  • 6
  • 0

14. međunarodni Bean festival biće održan i ove godine na Salašu 137 na Čeneju. Udruženje građana Ekocentar Vodomar 05 tako nastavlja svoju misiju, koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji - pasulja. Ovom prilikom održaće se i međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja.

Posetioci će moći da uživaju u neodoljivim uskusima raznih jela od pasulja, ali i u ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela pripremljena u čarobnom ambijentu kultnog vojvođanskog salaša.

Likovna kolonija je iz godine u godinu sve bogatija, okupljajući značajne talentovane umetnike iz regiona, koji će svoju ljubav prema umetnosti rado podeliti sa posetiocima festivala. Salašarska pijaca će biti prilika da degustirate ili kupite proizvode domaće hrane, rakije, vina, organske proizvode ili zimnicu. Biće prikazano i tradicionalno pečenje rakije i priprema zimnice.

Uz prepoznatljive ravničarske igre, kao što su bacanje starog bicikla u dalj, nadvlačenje konopca, brzo prenošenje pasulja, posetioci će biti u prilici da prođu školu jahanja ili vožnju fijakerom. Pripremljen je bogat muzički program, vredne nagrade , specijalni gosti i nagradna igra za posetioce.


Tagovi

Pasulj Čenej Bean festival 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.