Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protuzakonit ribolov
  • 01.05.2018. 16:30

Zbog protuzakonitog ribolova moraju platiti 36.700 kuna odštete

Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj u kojem krivolovci moraju platiti odštetu!

Foto: Bigstockphoto/yermolat
  • 5.886
  • 434
  • 0

Odštetu od 26.800 kuna sa zakonskom kamatom za nezakonito ulovljenu ribu te 9.900 kuna sudskih troškova dužni su presudom osječkog Županijskog suda platiti zbog protuzakonitog ribolova koji su počinili još prije pet godina. 

"Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj u kojem krivolovci moraju platiti odštetu. Tužbu nismo podnijeli iz financijskih razloga, već da shvate da se protuzakonit ribolov ne isplati te da će sve one koji pokušavaju na taj način doći do ribe to skupo koštati", rekao je Siniša Filipović, predsjednik đurđevačke Zajednice sportsko-ribolovnih klubova za podravski.hr 

Kako objašnjavaju, Franjo iz Novog Virja i Petar iz Đurđevca na rijeci Dravi kod Novog Virja izvukli su dvije ribolovne mreže i postavili ih u vodu. U ruke su uzeli štapove i krenuli udarati po vodi ne bi li izmamili ribu i natjerali je ravno u mrežu. Međutim, sve su vidjeli djelatnici granične policije koji su pozvali i ribočuvara. U mrežama koje je nedopušteno postavljati na Dravi bilo je čak 107,5 kilograma plotica i podusta pa je ribočuvar protiv njih podnio kaznenu prijavu zbog protuzakonitog ribolova i zaplijenio ribu koja je poslužila kao dokaz. 


Izvori

Podravski list


Tagovi

Ribolov Odšteta Krivolovci Presedan


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.