Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 27.04.2017. 08:30

Zakon o akvakulturi na javnom savjetovanju

Zakonom o akvakulturi će se stvoriti jedinstveni pravni okvir za regulaciju ove djelatnosti, te njegovo izdvajanje iz regulative koja uređuje ribolov.

Foto: pixabay.com
  • 631
  • 34
  • 0

Otvoreno je novo savjetovanje koje je moguće pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je Nacrt prijedloga Zakona o akvakulturi. Djelatnost akvakulture trenutno je uređena odredbama Zakona o morskom ribarstvu (Narodne novine br. 81/13, 14/14 i 152/14), u dijelu koji se odnosi na uzgoj u moru, te odredbama Zakona o slatkovodnom ribarstvu (Narodne novine br. 106/01, 7/03, 174/04, 10/05-ispravak i 49/05-pročišćeni tekst, 14/14), u dijelu koji se odnosi na uzgoj u kopnenim vodama.

Provedba odrednica EU na nacionalnoj razini

S obzirom da je od vremena kada su na snagu stupili navedeni Zakoni, reformirana Zajednička ribarstvena politika EU, kao i izrađen Nacionalni strateški plan razvoja akvakulture za razdoblje 2014.- 2020., ukazala se potreba za prilagodbom zakonskog okvira te za doradom pojedinih tehničkih elemenata vezanih uz provedbu odrednica EU na nacionalnoj razini.

Jedinstveni pravni okvir

Zakon o akvakulturi postavlja okvir za provedbu uredbi Europske unije koje se odnose na akvakulturu, te na nacionalnoj razini utvrđuje pravila vezana uz način i uvjete obavljanja akvakulture, prikupljanje podataka, tržište i potpore u akvakulturi, vođenje potrebnih registara, nadzor i inspekciju, kao i druga pitanja bitna za akvakulturu.

Zakonom o akvakulturi će se stvoriti jedinstveni pravni okvir za regulaciju ove djelatnosti, te njegovo izdvajanje iz regulative koja uređuje ribolov, kako bi se omogućio održivi razvoj akvakulture u odnosu na prostornu komponentu, pojednostavili administrativni postupci, omogućila modernizacija i diversifikacija proizvodnje, odnosno potakla kompetitivnost djelatnosti.

Savjetovanje je otvoreno do 26. svibnja 2017.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Zakon Savjetovanje Akvakultura


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije