Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Štete od ptica
  • 21.07.2021. 12:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Za štete na šaranskim ribnjacima uručeni ugovori vrijedni četiri milijuna kuna

U 2021. godini isplatit će se za štete na ribnjacima 19,3 milijuna kuna, otkrila je ministrica Vučković tijekom posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje se sastala i s predstavnicima Udruge Baby Beef i HPK.

Foto: Depositphotos/ vladvitek
  • 1.713
  • 160
  • 0

Ugovore o dodjeli državne potpore za štete od raznih vrsta ptica i ostalih životinja na šaranskim ribnjacima u vrijednosti većoj od četiri milijuna kuna ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je prilikom posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Kako navodi u priopćenju resorno Ministarstvo, ugovori podrazumijevaju dodjelu bespovratnog iznosa ovlaštenicima dozvole za akvakulturu zbog šteta i izgubljene dobiti koje trpe od ptica i raznih životinja koje stalno ili povremeno obitavaju na uzgajalištima, a koje značajno negativno utječu na poslovanje uzgajivača slatkovodne ribe.

Za štete na ribnjacima, podsjetila je Vučković, od 2018. godine ukupno je isplaćeno 66,7 milijuna kuna potpore iz Državnog proračuna, pri čemu će se u 2021. godini isplatiti iznos od 19,3 milijuna kuna.

"Moram spomenuti kako i provedbom mjera Operativnoga programa za pomorstvo i ribarstvo, kroz koji je samo u ovoj županiji ugovorena vrijednost potpore od 12,4 milijuna kuna, kontinuirano potičemo sektor ribarstva i akvakulture“, istaknula je ministrica dodavši kako je istovremeno na razini Hrvatske kroz navedeni Operativni program ukupno ugovoreno 2,3 milijarde kuna i isplaćeno 1,2 milijarde kuna.

Naglasila je i kako osim bioraznolikosti i okolišu Ministarstvo posvećuje pažnju svakom radnom mjestu te razvitku hrvatskog sela, prvenstveno putem sredstava Programa ruralnog razvoja putem kojeg je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ugovorena potpora u vrijednosti većoj od milijarde kuna, od čega je već isplaćeno više od 828 milijuna kuna.

Otvorila Dječji vrtić "Veliko Trojstvo“

Prilikom posjeta ovoj županiji Vučković je održala sastanak s predstavnicima Udruge Baby Beef i Hrvatske poljoprivredne komore na temu stanja u sektoru stočarstva, osobito u kontekstu porasta cijena stočne hrane, mjera Programa ruralnog razvoja u budućem programskom razdoblju te Prijedloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Također, otvorila je i Dječji vrtić "Veliko Trojstvo“, projekt sufinanciran iz Programa ruralnog razvoja te vrijedan 7,2 milijuna kuna.

Kroz ovaj projekt rekonstruirana je osnovna škola s dodatnim učionicama, dječjim vrtićem, jaslicama, kuhinjom te mnogim drugim pratećim sadržajima, čime je osiguran kapacitet za smještaj 52 djece. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ukupno je 11 ovakvih projekata potpore dječjim vrtićima u vrijednosti većoj od  60 milijuna kuna, od čega je isplaćeno preko 40 milijuna kuna, dok je na razini Hrvatske riječ o više od 200 projekata ulaganja u dječje vrtiće ukupne vrijednosti odobrene potpore od milijardu kuna.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ugovori Štete od ptica Ribnjaci Stanje u stočasrtvu Dječji vrtić Ruralni razvoj Marija Vučković


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]