Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dagnje
  • 13.04.2021. 13:30

Uzgajališta dagnji: Uvjeti, kriteriji i način dodjele državne potpore

Predmet programa državne potpore je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za štete i/ili izgubljenu dobit počinjenu od ribljih predatora na uzgajalištima dagnji (Mytilus galloprovincialis).

Foto: Depositphotos/seeingandfeeling
  • 1.427
  • 41
  • 0

Objavljen je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore za štete na uzgajalištima dagnji.

Predmet programa državne potpore, pojašnjavaju iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za štete i/ili izgubljenu dobit počinjenu od ribljih predatora na uzgajalištima dagnji (Mytilus galloprovincialis).

Za dodjelu potpore moraju biti ispunjeni sljedeći uvjeti:

  • korisnik mora biti nositelj važeće dozvole za akvakulturu u kojoj je navedena vrsta dagnja (Mytilus galloprovincialis)
  • šteta koja je predmet potpore mora biti dokumentirana i prijavljena davatelju potpore
  • predmet potpore ne smije biti financiran nikakvim drugim javnim izdacima
  • korisnik mora imati podmirene financijske obveze prema Državnom proračunu Republike Hrvatske po osnovi javnih davanja
  • ne smije biti poduzetnik u teškoćama iz članka 2. stavka 1. točke h) ovoga Pravilnika
  • mora dati suglasnost za objavljivanje informacija o dodijeljenoj potpori u skladu s odjeljkom 3.9. točkom 69. Smjernica.

U skladu s odjeljkom 3.2. točkom 35. Smjernica potpora se ne smije dodjeljivati za aktivnosti koje odgovaraju neprihvatljivim operacijama iz članka 11. Uredbe (EU) br. 508/2014.

Korisnik je dužan djelovati u skladu s uvjetima iz članka 4. stavaka 2. i 3. ovoga Pravilnika tijekom cijelog razdoblja dodjele potpore i u razdoblju od pet godina nakon završnog plaćanja korisniku.

U slučaju nepoštivanja odredbi iz stavka 1. ovoga članka, korisnik mora vratiti potporu u cijelosti. Mora dokazati da su protiv predmetnih ribljih predatora upotrijebljene sve moguće zakonite mjere odvraćanja za ublažavanje ili sprečavanje štete.

Također, dužan je dostavljati točne i istinite podatke i/ili izjave te postupati u skladu s odredbama ovoga Pravilnika te omogućiti kontrolu na terenu i čuvati i omogućiti dostupnost dokumentacije sukladno članku 12. ovoga Pravilnika.

"Najviši iznos potpore koja se može dodijeliti na temelju ovoga Pravilnika na godišnjoj razini određuje se Odlukom o raspoređivanju i korištenju novčanih sredstava namijenjenih za dodjelu državne potpore za štete od ribljih predatora na uzgajalištima dagnji koju donosi ministar", navode se na stranici Uprave za stručnu podršku. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik Uzgajališta dagnji Državne potpore Bespovratna sredstva


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]