Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribolov
  • 19.09.2021. 09:00

U rujnu i listopadu privremena zabrana ribolova mrežama koćama

Također, u istim Narodnim novinama objavljen je i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru obalnim mrežama potegačama.

Foto: Bigstock/ Oxana_Medvedeva
  • 1.572
  • 41
  • 0

U razdoblju od 20. rujna u 00:00 sati do 19. listopada u 24:00 sata bit će proglašena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama – koćama, obavijestili su iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede.

Zabrana se, navode, odnosi na područje ribolovnih zona C, D i E s time da su u ribolovnoj zoni E dio podzone E1 sjeverno od spojnice: rt Grota na otoku Cresu - rt Pelova na otoku Krku te podzona E2 izuzeti od ograničenja.

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja prema novoj Uredbi o Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu, u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Zabrana ribolova potegačom

Također, u istim Narodnim novinama objavljen je i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru obalnim mrežama potegačama.

Njime se, pojašnjavaju iz Uprave, zabranjuje obavljanje ribolova na pozicijama koje su označene crvenom bojom na karti te je propisana zabrana ribolova potegačom velikog oka od 1. listopada 2021. do 26. listopada 2023. godine.

"Vlasnicima plovila koji posjeduju važeće Odobrenje za mreže potegače s rokom važenja do 1. travnja 2021., na njihov zahtjev izdat će se novo Odobrenje koje vrijedi za razdoblje od dana izdavanja do 26. listopada 2023.“, poručuju.

Više informacije možete pogledati ovdje.

Zahtjev se može predati Ministarstvu poljoprivrede počevši od 1. listopada 2021. godine.


Tagovi

Ribolov koćom Zabrana Ribolov potegačom Pravilnik


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.