Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veletržnica ribom
  • 29.10.2015. 16:35

Tribunj dobio veletržnicu ribom

Veletržnica bi ribarima Šibensko-kninske županije uvelike trebala olakšati distribuciju i prodaju ribe. Europska unija osigurala je 75 posto sredstava za njezinu izgradnju.

  • 348
  • 18
  • 0

U četvrtak, 29. listopada 2015. godine i službeno je otvorena Veletržnica ribom Tribunj d.o.o. osnivači koje su Ribarska zadruga Adria iz Tribunja, Ministarstvo poljoprivrede, Šibensko-kninska županija i općina Tribunj. Izgradnja i opremanje, financirani su u sklopu Programa Europske unije IPA 2008 Hrvatska i to projekta Jačanja tržišne komponente u hrvatskom sektoru ribarstva.

Cilj ove investicije, vrijedne ukupno 2,15 milijuna eura, pružanje je podrške Hrvatskoj u jačanju sektora ribarstva, poboljšanjem tržišne infrastrukture. Dio projekta odnosio se i na uspostavu te opremanje tržišta za prvu prodaju u ribarskoj luci Tribunj. Objekat je smješten na sredini dalmatinske obale, prostire se na 399 m² i opremljen je suvremenim pogonima za smrzavanje i čuvanje ribe.

Jednostavnija i kvalitetnija distribucija ribe do kupaca

"Našim ribarima će olakšati daljnju distribuciju ribe u skladu s visokim higijenskim i sanitarnim standardima što će rezultirati i osiguranjem kvalitete ribe i ribljih proizvoda za krajnje potrošače. Osim izgradnje i opremanje samog objekta, u sklopu ovoga projekta nabavljena je i oprema koja olakšava iskrcaj, prodaju i transport ribe. Za iskrcaj i manipulaciju ribom, nabavljene su stacionarne i mobilne vage, viličar i paletarke, za potrebe transporta dva kamiona hladnjače, a za prodaju aukcijski sustav koji se sastoji od aukcijske dvorane, pokretne trake i informatičke opreme, prilagođenih potrebama tržišta za brzu prodaju lakopokvarljive robe", pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Ribe i riblji proizvodi uskoro će se moći kupovati i putem interneta

Sustav omogućava praćenje ulova od trenutka ulaska u mrežu do stavljanja u prodaju. Ministarstvo poljoprivrede trenutačno, uz pomoć pilot projekta u koji su uključeni ribari te članovi Ribarske zadruge Adria, povezuje postojeće sustave za nadzor i kontrolu pri ministarstvu poljoprivrede sa sustavom aukcijske prodaje. Time će, nakon završetaka pilot projekta, biti moguća i web-prodaja ribljih proizvoda.

Izgradnja ove veletržnice ribe jedan je od ključnih koraka u razvoju ribarstva, jer stvara uvjete za bolju i kvalitetniju organizaciju prodaje ribe. Na njezinu otvorenju bili su, između ostalih, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, šibensko-kninski župan Goran Pauk, načelnik općine Tribunj Damir Pilipac te upravitelj Ribarske zadruge Adria, Robert Popov.


Tagovi

Veletržnica ribom Tribunj Ribarska zadruga Adria Ministarstvo poljoprivrede Šibensko-kninska županija IPA 2008 Hrvatska Sektor ribarstva Ribarska luka Dalmatinska obala Distribucija Sanitarni standardi Kvaliteta ribe Riblji proizvodi Mobilne


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P