Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Susret ribara
  • 05.10.2018. 14:15

Tolušić: Rijetko se hvalimo uspjesima ribara, a imamo se čime dičiti!

Želimo da ribari mogu pošteno živjeti od svoga rada, da Jadran ostane najbogatije europsko more i da naši potrošači imaju svježu domaću ribu u ribarnicama, naglasio je Tolušić na 23. Susretu ribara HOK-a.

Foto: Bigstockphoto/gringox
  • 325
  • 17
  • 0

"Rijetko se hvalimo uspjesima naših ribara i uprave ribarstva, a zbilja se imamo čime dičiti. Ribolov i akvakultura uvršteni su u djelatnosti od strateške važnosti za gospodarstvo RH, uspjeli smo Europi dokazati da su naše mjere upravljanja resursima dale najbolje rezultate i da ih je potrebno nastaviti. Odobrene su derogacije koje će omogućiti približavanje obali malim plivaricama i mrežama potegačama, a ogroman uspjeh postigli smo dogovornom zabranom ribolova u Jabučkoj kotlini", rekao je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvarajući na Rabu 23. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore. 

Susret je to koji tradicionalno organizira Hrvatska obrtnička komora, a koji je ujedno i najveće okupljanje ribara u Hrvatskoj. Mjesto razmjene iskustva i povezivanja ribara, na kojem se održavaju i radionice o novostima u sektoru ribarstva, pojašnjava se u priopćenju Ministarstva. 

"Rješavamo sve izazove redom kojim se pojavljuju, a upravo s kolegama iz drugih ministarstava intenzivno radimo na rješavanju problema ribarskih luka i iskrcajnih mjesta. Ove godine proveli smo prvi natječaj za ulaganja u modernizaciju i opremanje ribarskih luka i iskrcajnih mjesta, a na današnji dan ugovorili smo oko 46% ukupno alociranih sredstava za ovo programsko razdoblje iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, odnosno 1.194.396.185,31 kuna. U posljednje dvije godine poduzimamo sve kako bismo ostvarili dva zajednička cilja: zaštitu resursa i održivo ribarstvo.

Želimo da ribari mogu pošteno živjeti od svoga rada, da Jadran ostane najbogatije europsko more i da naši potrošači imaju svježu domaću ribu u ribarnicama", naglasio je Tolušić, zaključuje se u priopćenju. 


Tagovi

Susret ribara HOK Rab Ribari


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).