Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 10.10.2021. 09:00

Što donosi Pravilnik o gospodarskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu?

U javnom savjetovanju je Pravilnik o granicama i površini ribolovnih područja i ribolovnih zona te o dopuštenosti i ograničenjima ribolova i Pravilnik o gospodarskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu.

Foto: Goran Gazdek
  • 1.600
  • 58
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje na temu Pravilnik o gospodarskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu

Kako navode u priopćenju, njime se propisuje obrazac i sadržaj povlastice za gospodarski ribolov te zahtjeva za izdavanje povlastice, oblik, sadržaj i način vođenja upisnika o izdanim povlasticama, program i način polaganja ribarskog ispita, visina troškova polaganja ribarskog ispita i iznos naknade za rad u povjerenstvu, obrazac i način izdavanja uvjerenja o položenom ribarskom ispitu te oblik, sadržaj i način vođenja upisnika izdanih uvjerenja. 

Nadalje, propisuju se konstrukcijsko-tehnička obilježja, označavanje, način upotrebe, namjena pojedinih vrsta ribolovnih alata i opreme za ribolov te način i tehnike ribolova, oblik, sadržaj i način vođenja popisa ulova u gospodarskom ribolovu, oblik, sadržaj i način dostavljanja podataka o ulovu u gospodarskom ribolovu kao i dopuštena količina zadržanog ulova u gospodarskom ribolovu po ribolovnim područjima  i pojedinim vrstama riba, broj povlastica po ribolovnim područjima u kojima je dopušteno obavljanje gospodarskog ribolova, visina iznosa i način uplate godišnje naknade za gospodarski ribolov te sadržaj obrasca izvješća o uplati naknade za gospodarski ribolov, način i dinamika dostavljanja izvješća o uplati naknade županiji u elektroničkom obliku.

Dodatne informacije o Pravilniku pogledajte ovdje

Također, resorno je Ministarstvo objavilo još jedno savjetovanje u ribarstvu, a vezano je za Pravilnik o granicama i površini ribolovnih područja i ribolovnih zona za slatkovodni ribolov te o dopuštenosti i ograničenjima ribolova. 

Pravilnikom se određuju:

  • granice ribolovnih područja i ribolovnih zona na ribolovnim vodama Republike Hrvatske na kojima je dopušteno obavljanje sportskog ribolova
  • granice ribolovnih područja i ribolovnih zona na ribolovnim vodama Republike Hrvatske na kojima je dopušteno obavljanje gospodarskog ribolova
  • način označavanja granica ribolovnih područja i ribolovnih zona
  • način vođenja upisnika ribolovnih područja i ribolovnih zona u elektroničkom obliku
  • dopuštenost i ograničenje ribolova unutar propisanih granica ribolovnih voda, ribolovnih zona i ribolovnih područja u dijelu inundacijskog područja pokrivenog vodom, u dunavcima i koritu vodotoka.

"Gospodarski ribolov na teritoriju Republike Hrvatske smije se obavljati na ribolovnom području rijeke Save i ribolovnom području rijeke Dunav", podsjećaju u savjetovanju. 

Više o savjetovanju potražite ovdje

Oba savjetovanja otvorena su do 5. studenog ove godine. 


Tagovi

Pravilnik Savjetovanje Gospodarski ribolov Slatkovodno ribarstvo Ribolovna zona


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]