Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera II.1.
  • 28.01.2021. 10:30

Ribarstvo: Otvoreno savjetovanje za mjeru II.1. Inovacije

Predmet potpore su aktivnosti koje se provode s ciljem uvođenja ili razvoja novih ili značajno unaprjeđenih proizvoda i opreme, postupaka, tehnika te sustava upravljanja i organizacije u ribarstvu.

Foto: Bigstock/ yasonya
  • 1.482
  • 183
  • 0

Otvoreno je novo javno savjetovanje na temu Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru Mjere II.1. Inovacije, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Njime se, pojašnjavaju, utvrđuju načini dodjele potpore u sklopu prioriteta Europske unije "Poticanje okolišno održivog, resursno učinkovitog, inovativnog, konkurentnog i na znanju utemeljenog ribarstva“ u okviru provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.

Predmet potpore su aktivnosti koje se provode s ciljem uvođenja ili razvoja novih ili značajno unaprjeđenih proizvoda i opreme, postupaka, tehnika te sustava upravljanja i organizacije u ribarstvu, uključujući na razini prerade i stavljanja na tržište proizvoda ribarstva.

Kada je riječ o korisniku potpore iz stavka 1. ovoga članka on može biti vlasnik/ovlaštenik povlastice za gospodarski ribolov na moru i slatkim vodama, pravna ili fizička osoba subjekt u poslovanju s hranom sukladno posebnom propisu, a koja je korisnik odobrenog ili registriranog objekta za preradu proizvoda ribarstva iz gospodarskog ribolova na moru ili slatkim vodama, zajednički korisnik ili znanstveno tijelo.

Prihvatljive su aktivnosti koje provodi ili čije rezultate potvrđuje znanstveno tijelo, a koje se provode s ciljem:

  • razvoja ili razvoja i uvođenja novih ili poboljšanih  metoda i tehnika, uključujući metode i tehnike za poboljšanje selektivnosti ribolovnih alata, za smanjenje neželjenog ulova i/ili odbačenog ulova  e za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš
  • razvoja ili razvoja i uvođenja nove ili znatno unaprjeđene opreme
  • razvoja i/ili uvođenja novih ili znatno unaprjeđenih proizvoda
  • razvoja i/ili uvođenja novih ili poboljšanih sustava upravljanja i organizacije.

Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

"Prihvatljivi troškovi su oni nastali u razdoblju prihvatljivosti koje se definira Natječajem, izuzev troškova koji se ne mogu potvrditi kontrolom na terenu u skladu sa člankom 20. ovoga Pravilnika“, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Savjetovanje je otvoreno do 5. veljače 2021. godine.

Podsjećamo, Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javno savjetovanje u okviru iste mjere, ali za akvakulturu koje traje do 31. siječnja 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Mjera II.1. Inovacije Operativni program Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.