Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 17.01.2019. 12:00

Prijedlog pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/kordi_vahle
  • 969
  • 47
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na koje ste pozvani. 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru mrežama stajaćicama, klopkastim, udičarskim i probodnim ribolovnim alatima te posebnim načinima ribolova

Opis savjetovanja: U ovom trenutku na snazi je Pravilnik o obavljanju gospodarskog ribolova na moru mrežama stajaćicama, klopkastim, udičarskim i probodnim ribolovnim alatima te posebnim načinima ribolova („Narodne novine“, br. 84/15, 94/15, 107/15, 61/17 i 64/17) donesen temeljem starog Zakona o morskom ribarstvu („Narodne novine, broj 81/13., 14/14. i 152/14.) koji normira područje ribarstva vezano za upotrebu mreža stajaćica, klopkastih alata (vrša), udičarskih alata (povraza i parangala), probodnih alata (osti) i posebne načine ribolova u koje spada tramata i sakupljanje drugih morskih organizama ronjenjem. U procesu donošenja novog Zakona ukazala se potreba za donošenjem novih pravilnika koji će regulirati područja ribarstva pasivnim alatima kao i sakupljanja morskih organizama ronjenjem.

Uslijed toga, iz opsega Pravilnika o pasivnim alatima potrebno je u potpunosti izostaviti odredbe koje se odnose na područje sakupljanja morskih organizama ronjenjem i uvrstiti ih u novi pravilnik. Prijedlog Pravilnika o pasivnim alatima uređuje ribolov pasivnim alatima na vrlo sličan način kao i sada važeći Pravilnik te propisuje način mjerenja veličina oka mreža stajaćica čime će ovaj element u potpunosti biti usklađen s europskom legislativom (Uredba Komisije (EZ) br. 517/2008 ). Savjetovanje je otvoreno do: 8.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Gospodarski ribolov


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]