Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje
  • 15.06.2021. 13:30

Prijave za osiguranje akvakulturnih stokova traju do 31. kolovoza

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje premija koje korisnik plaća za police osiguranja.

Foto: Bigstock/ Mrak.Hr
  • 1.514
  • 12
  • 0

Prijave za osiguranje akvakulturnih stokova traju do 31. kolovoza 2021., a od ove godine omogućena je iznimka za police osiguranja sklopljene nakon toga datuma, podsjećaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Inače, Mjera II.13 "Osiguranje akvakulturnih stokova" namijenjena je uzgajivačima u akvakulturi, a provodi se kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo za programsko razdoblje 2014. - 2020. godine.

Cilj je kroz potporu za financiranje polica osiguranja u akvakulturi potaknuti uzgajivače da osiguravaju svoja uzgajališta i proizvodnju te time umanje rizike od mogućih gubitaka koji mogu biti izrazito značajni i uzrokovati štetu u poslovanju, a za čiju pojavu nije odgovoran gospodarski subjekt.

"Police osiguranja trebaju pokrivati rizik od najmanje jedne od okolnosti rizika kao što su rizik od prirodne nepogode, pojave iznenadnih promjena kvalitete i količine vode, bolesti u akvakulturi, kvarova ili uništenja proizvodnih objekata", pojašnjavaju.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje premija koje korisnik plaća za police osiguranja.

Ukupno je, ističu iz Ministarstva, u okviru ove mjere do sada dodijeljeno 32,8 milijuna kuna javne potpore, a isplaćeno više od 25,5 milijuna kuna.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Akvakulturni stokovi Polica osiguranja Potpora


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo