Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalni plan
  • 13.11.2022. 12:00

Preko 666 milijuna kuna za akvakulturu do 2027.

­U svrhu ostvarenja posebnih ciljeva, a kako bi se riješile prepoznate ključne potrebe u sektoru akvakulture, predloženo je 17 mjera.

Foto: Leticija Hrenković
  • 1.584
  • 60
  • 0

"Na sjednici Vlade donijeli smo 666,5 milijuna kuna vrijedan Nacionalni plan razvoja akvakulture do 2027. godine", objavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković na svom Facebook profilu.

Od spomenutog iznosa u državnom proračunu za 2022. godinu osigurano je 20 milijuna kuna, u 2023.godini planirano je oko 65 milijuna kuna, kao i u 2024. godini te isto tako udio iz europskog fonda za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu.

Kako je istaknula Vučković, težište plana stavljeno je na povećanje proizvodnosti i otpornosti proizvodnje u tom sektoru na klimatske promjene, jačanje međunarodne konkurentnosti, doprinosa obnovi gospodarstva te unaprjeđenju uvjeta života u ruralnim i obalnim područjima te poticanje inovacija u tom sektoru.

Posebni ciljevi utvrđeni su na temelju 12 ključnih potreba sektora akvakulture. Među njima su povećanje dodane vrijednosti proizvodnje u akvakulturi; unaprjeđenje proizvodnih praksi u okolišno održivoj akvakulturi: unaprjeđenje usklađenosti između proizvodnih sustava i svojstava ekoloških zona; jačanje povezanosti s tržištem u sektoru akvakulture, uključujući okrupnjavanje ponude; unaprjeđenje poslovanja kao odgovora na potražnju potrošača za proizvodima akvakulture itd.

­U svrhu ostvarenja posebnih ciljeva, a kako bi se riješile prepoznate ključne potrebe u sektoru akvakulture, predloženo je 17 mjera.


Tagovi

Nacionalni plan razvoja Akvakultura Marija Vučković 17 mjera


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.