Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 05.03.2022. 13:30

Pravilnik za dodjelu potpore u ribarstvu pušten u javno savjetovanje

Za ostvarivanje potpore korisnik mora imati zabilježen pad prihoda u 2021. godini u odnosu na 2018. i/ili 2019. godinu radi covida ili pogođenost pandemijom.

Foto: Depositphotos/phb.cz
  • 1.602
  • 56
  • 0

U postupak elektronskog savjetovanja s javnošću upućen je prijedlog Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u ribarstvu za pomoć gospodarstvu – Covid -19. Ovom mjerom predviđena je pomoć ribarima, uzgajivačima i prerađivačima u sektoru ribarstva, za što je osigurano 50 milijuna kuna iz Državnog proračuna.

"Zahtjev za odobrenjem potpore je poslan na notifikaciju Europskoj komisiji, a prethodno je usklađen s paketom mjera Vlade Republike Hrvatske", kažu iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako kažu, njime se utvrđuju uvjeti, kriteriji i način dodjele državne potpore u ribarstvu s ciljem pomoći za otklanjanje ozbiljnih poremećaja u gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa, u skladu s Privremenim okvirom za mjere državne potpore u svrhu podrške gospodarstvu u aktualnoj pandemiji koronavirusa.

Tko su korisnici potpore?

Potpora podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima u sektoru ribarstva i akvakulture, uključujući podsektore gospodarskog ribolova na moru, slatkovodne akvakulture i marikulture te prerade proizvoda ribarstva i akvakulture s ciljem ublažavanja gospodarskih i socijalnih negativnih učinaka na sektor ribarstva i akvakulture te financijski pomoglo ovome sektoru, prvenstveno u smislu osiguravanja likvidnosti za daljnje poslovanje.

Više informacije možete pronaći ovdje.

Korisnici potpore mogu biti ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru, nositelji dozvole za akvakulturu te subjekti koji obavljaju preradu proizvoda ribarstva i akvakulture prema posebnim propisima na području poslovanja s hranom. Nadalje, za ostvarivanje potpore korisnik mora imati zabilježen pad prihoda u 2021. godini u odnosu na 2018. i/ili 2019. godinu radi covida ili pogođenost pandemijom na neki drugi način, a koji je uzrokovao poteškoće ili nemogućnost poslovanja.

Savjetovanje je otvoreno do 18. ožujka 2022., napominju iz Ministarstva poljoprivrede. 


Tagovi

Javno savjetovanje Ribarstvo Akvakultura Ministarstvo poljoprivrede Pravilnik


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!