Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 28.12.2021. 16:30

Otvoreno novo javno savjetovanje za ribarstvo i akvakulturu

Prijedlog uredbe o tijelima u Sustavu upravljanja i kontrole za provedbu Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje od 2021. do 2027. je u javnom savjetovanju.

Foto: Depositphotos/withGod
  • 1.458
  • 29
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Prijedlog uredbe o tijelima u Sustavu upravljanja i kontrole za provedbu Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje od 2021. do 2027.

Njome se osigurava provedba sljedećih akata: utvrđivanje zajedničkih odredaba o Europskom fondu za regionalni razvoj, Europskom socijalnom fondu plus, Kohezijskom fondu, Fondu za pravednu tranziciju i Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu te financijskih pravila za njih i za Fond za azil, migracije i integraciju, Fond za unutarnju sigurnost i Instrument za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike.

Prijedlogom se, između ostalog, kao Upravljačko tijelo utvrđuje Ministarstvo poljoprivrede kao i Tijelo nadležno za računovodstvenu funkciju, a tu je i Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije kao Tijelo za reviziju.

Inače, ovaj se propis donosi na temelju članka 7. stavka 3. Zakon o institucionalnom okviru za korištenje fondova Europske unije u Republici Hrvatskoj, a samim njime već su određena programska tijela u Sustavu i to tijelo državne uprave nadležno za poslove poljoprivrede i ribarstva kao Upravljačko tijelo te kao Tijelo nadležno za računovodstvenu funkciju, i pravna osoba s javnim ovlastima nadležna za poslove revizije sustava provedbe programa EU kao Tijelo za reviziju.

Također, Zakonom je određeno da Upravljačko tijelo može delegirati odnosno prenijeti dio svojih funkcija na jedno ili više posredničkih tijela, pri čemu zadržava cjelokupnu odgovornost za provedbu tih funkcija.

Nadalje, propisano je da će Vlada Republike Hrvatske uredbom odrediti nadležne institucije koje obavljaju ulogu spomenutih tijela određenih Zakonom te razraditi njihove međusobne odnose, funkcije i odgovornosti, u skladu s njihovim zakonski propisanim djelokrugom i mjerodavnim pravnim propisima EU-a, ovisno o specifičnostima pojedinog programskog dokumenta za čiju se provedbu sustav uspostavlja.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 16. siječnja 2022., navode iz Ministarstva.


Tagovi

Javno savjetovanje Ribarstvo Akvakultura Ministarstvo poljoprivrede Uredba


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]