Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove vrste riba
  • 16.06.2016. 15:00

Otkrivene tri nove vrste riba na Havajima

Naučnici na Havajima otkrili su tri do sada nepoznate vrste riba.

  • 194
  • 5
  • 0

Naučnici na Havajima otkrili su tri do sada nepoznate vrste riba tokom ekspedicije u zaštićenim vodama morskog rezervata Papahanaumokuakea, saopštila je američka Nacionalna administracija za okeane i atmosferu (NOAA).

U saopštenju se navodi da su ronioci uhvatili dve nepoznate vrste riba i snimili treću. Vođa ekspedicije NOAA Rendal Kosaki rekao je da je ekipa pronašla primerke mužjaka havajske ribe-praseta na dubini od 90 metara.

Naučnici su takođe ispitivali povećanu stopu izumiranja korala u toj oblasti, izazvanu masovnim izbeljivanjem 2014. godine.

Ekspert Havajskog instituta za biologiju mora Džon Berns naveo je da je tokom prošlogodišnje ekspedicije otkriveno uginuće oko 90 odsto ukupne populacije korala oko ostrva Lisianski, dok su ove godine pronađeni mrtvi korali prekriveni algama.

Foto:Bigstockphotos.com;Alikssa


Tagovi

Nepoznate vrste riba NOAA Havaji Naučnici Koral

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]