Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid-19
  • 31.03.2021. 14:00

Obustavlja se ribolov pridnenim koćama

Oni koji će sudjelovati u privremenoj obustavi ne smiju obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost, a plovilo mora biti vezano u luci. Za to imaju pravo i na potporu.

Foto: Bigstock/ yasonya
  • 1.472
  • 8
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković donijela je Odluku o proglašenju privremene obustave ribolovnih aktivnosti radi epidemije Covid-19 pridnenim povlačnim mrežama – koćama za travanj 2021. godine, objavili su iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

"Ovom Odlukom proglašava se neobvezna privremena obustava ribolovnih aktivnosti u trajanju od 30 dana u razdoblju od 1. travnja 2021. godine u 00:00 sati do 30. travnja 2021. godine u 24:00 sati na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske“, navode.

Važno je napomenuti kako je proglašena u svrhu okvirne mogućnosti financiranja obustave, a koja proizlazi iz prijedloga Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu za programsko razdoblje 2021.-2027.

Slijedom toga, pojašnjavaju, osnovni uvjeti za dodjelu potpore utvrđeni ovom Odlukom nisu konačni te korisnik koji sudjeluje u privremenoj obustavi prihvaća odnosno pristaje na moguće izmjene i/ili dopune.

Konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore će se utvrditi odgovarajućim propisom nakon službenog donošenja Uredbe i/ili odobrenja Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine te se o potpori ne odlučuje na temelju ove Odluke.

Dodatno, navedeno znači da će se i Odluke o dodjeli kao i Odluke o isplati donositi tek nakon usvajanja gore navedenih dokumenata.

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za koćarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2019. i 2020. godine.

Korisnik koji želi sudjelovati u ovoj privremenoj obustavi dužan je:

  • dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu eufondovi.ribarstvo@mps.hr. Obavijest je potrebno dostaviti do 1. travnja 2021. godine i
  • podnijeti Zahtjev za potporu na propisanom obrascu. Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 1. travnja do 30. travnja 2021. godine.

Oni koji će sudjelovati u privremenoj obustavi ne smiju obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost, a plovilo mora biti vezano u luci. "Iznimno, korisnik uslijed nepredviđenih okolnosti ili više sile ili u cilju remonta ribarskog plovila, može premjestiti ribarsko plovilo, ali uz prethodno pribavljeno odobrenje Uprave ribarstva“, ističu.

Zahtjevi za potporu se podnose preporučenom poštom ili osobno, u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba čitko ispisati ime i adresu pošiljatelja i dostaviti je na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb s naznakom: "Zahtjev za potporu – privremena obustava Covid-19 – koćarski ribolov travanj 2021. – NE OTVARATI“


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Obustava ribolova Povlačne mreže – koće Ministarstvo poljoprivrede Covid-19


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić