Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krivolov
  • 23.09.2017. 18:00

Masno platili krivolov na pastrvu

Dva kanadska ribolovca su uhvaćeni u krivolovu na jezersku pastrvu. A još su i lagali ribočuvaru. Zaradili su 14.900 dolara kazne.

Foto: Bigstockphoto/Kalinovskiy
  • 2.414
  • 158
  • 0

Dva su ribolovca iz Winnipega u Kanadi kažnjeni novčanom naknadom u iznosu od 14.900 dolara (76.082 kn) jer su prekršili pravila ribolova propisanih zakonom - bili su u krivolovu.

Krivolov se dogodio još u proljeće ove godine. Ribočuvar je na obali jezera Woods u Clearwater Bayu otrkio krljušti jezerske pastrve, a tada je na snazi bila zabrana ribolova na tu vrstu ribe. Prateći tragove došao je do vikendice te zatekao dva ribolovca, Matthewa Slougha i Kierana McCormicka.

Ribočuvar, odnosno službenih Ministarstva prirodnih resursa i šumarstva shvatio je da ovaj dvojac laže i da su zapravo ilegalno ulovili ribu u zabranjenom području koristeći zabranjene mamce, navodi mnrwatch.

Nakon svega, ribolovci su zaradili novčane kazne i to 3.500 dolara zbog ometanja službenika Ministarstva u vršenju službe, 1.500 dolara za davanje lažnih i obmanjujućih izjava, 1.200 dolara za lov jezerske pastrve izvan sezone, 500 dolara za nezakonito korištenje ribe (kedera) kao mamca te 500 dolara za upotrebu udica sa kontrakukom u zabranjenom području. Slough je kažnjen i novčanom kaznom od 500 dolara za ribolov bez dozvole

Muškarci su izgubili mogućnost ribolova u Ontariju na dvije godine te im je i zaplijenjena njihova oprema za ribolov.

Foto: Bigstockphoto/Kalinovskiy


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije