Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sportski ribolov
  • 23.08.2016. 16:30

Kilogram tune za 3 eura

Osnovni kriterij po kojemu će se donijeti odluka o dodjeli dijela Državne kvote za ulov tune jest veći ponuđeni iznos, koji ne smije biti manji od 3 eura/kg. U slučaju da više ponuditelja ponudi isti iznos, prednost ima onaj koji ima registriranu djelatnost ribolovnog turizma!

Foto: bigstockphoto.com, Dmitry Chulov
  • 1.987
  • 195
  • 0

Ovaj tjedan ističu prijave za javni natječaj Ministarstvo poljoprivrede za dodjelu dodatne Državne kvote za ulov plavoperajne tune (Thunnus thynnus) dodijeljene rekreacijskom ribolovu za ulov trofejnih primjeraka u 2016. godini u ukupnoj količini od 3.000 kilograma tijekom ribolovne sezone za rekreacijski ribolov tune.

Dodatna kvota za ulov tune

Dodatna državna kvota za ulov tune u rekreacijskom ribolovu raspodjeljuje se na šest jednakih dijelova u količini od 500 kilograma na različita plovila. Ako je odabrani ponuditelj ovlaštenik povlastice za gospodarski ribolov na moru izdane za plovilo kojim će obavljati rekreacijski ribolov, dužan je prije potpisivanja Ugovora o zakupu dijela državne kvote za ulov trofejnih primjeraka tune u okviru rekreacijskog ribolova pohraniti povlasticu u nadležnu ispostavu Uprave ribarstva. Povlastica mora biti pohranjena tijekom cijelog razdoblja obavljanja rekreacijskog ribolova.

Veći ponuđeni iznos ne smije biti manji od 3 eura/kg

Osnovni kriterij po kojemu će se donijeti odluka o dodjeli dijela Državne kvote za ulov tune jest veći ponuđeni iznos, koji ne smije biti manji od 3 eura/kg. U slučaju da više ponuditelja ponudi isti iznos, prednost ima onaj koji ima registriranu djelatnost ribolovnog turizma. Ako je više ponuditelja s istim ponuđenim iznosom i imaju registriranu djelatnost ribolovnog turizma, prednost ostvaruje ponuditelj koji je ranije podnio ponudu.

Posao s tunama u Hrvatskoj isplativ je u svim segmentima - gospodarskom i sportskom ribolovu i naravno uzgoju tuna. Nije za odmet napomenuti kako je Hrvatska prva u svijetu koja je započela sa kaveznim uzgojem tuna u gospdoarske svrhe.

Foto: bigstockphoto.com, Dmitry Chulov


Tagovi

Sportski ribolov Tuna Ministarstvo poljoprivrede Natječaj


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.