Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 21.04.2020. 16:30

Kako do potpore u okviru mjere II.12.?

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje na temu Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.12. Mjere zaštite zdravlja i dobrobiti životinja.

Foto: Blanka Kufner
  • 549
  • 32
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje na temu Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.12. Mjere zaštite zdravlja i dobrobiti životinja.

Pravilnikom se, pojašnjavaju, definiraju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. 

Predmet potpore su aktivnosti koje uključuju poticanje zdravlja i dobrobiti životinja u akvakulturnim poduzećima, uključujući prevenciju i biosigurnost, a korisnici potpore na temelju ovoga Pravilnika su ovlaštenici povlastice/a odnosno nositelji dozvole/a i javnopravna tijela. 

Savjetovanje kao i sve ostale informacije možete pronaći ovdje

Kako navode, ovaj dokument sadrži određene izmjene i dopune trenutno važećeg Pravilnika kojima su odredbe usklađene i unaprijeđene u skladu s praksom i iskustvom stečenim tijekom dosadašnje provedbe Pravilnika, a sadrži izmijenjene odredbe u postupku podnošenja prigovora, s obzirom na izmjene u unutarnjem ustrojstvu Ministarstva poljoprivrede, te uspostave nove ustrojstvene jedinice nadležne za rješavanje prigovora te dodatna pojašnjenja u dijelovima podnošenja i administrativne obrade zahtjeva za potporu, zahtjeva za isplatu i odredbama koje se odnose na Pravila prihvatljivosti i sukladnosti zahtjeva za potporu te na kontrolu na terenu.

Sredstva javne potpore za provedbu mjere na temelju ovoga Pravilnika osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna, od čega Europska unija sudjeluje sa 75% udjela, a Republika Hrvatska s 25% udjela. 

Sredstva javne potpore iz stavka 4. ovoga članka iznose ukupno 2.500.000 eura u protuvrijednosti u kunama, od čega 1.875.000,00 eura (u protuvrijednosti u kunama) iz proračuna Europske unije i 625.000,00 eura ( u protuvrijednosti u kunama) iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Danom stupanja na snagu ovoga, prestaje važiti Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru II.12. Mjere zaštite zdravlja i dobrobiti životinja.

Savjetovanje je otvoreno do: 5.5.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Ministarstvo poljoprivrede Mjera II.12. Dobrobit životinja Potpore


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.