Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvakultura
  • 08.09.2021. 15:00

Javno savjetovanje: Prikupljanje statističkih podataka o akvakulturi

Savjetovanje je otvoreno do 7. listopada ove godine.

Foto: Marinko Petković
  • 1.452
  • 24
  • 0

Pravilnik o prikupljanju statističkih podataka o akvakulturi u javnom je savjetovanju, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Pravilnikom se, pojašnjavaju, propisuje: 

  • oblik i sadržaj obrazaca za dostavu statističkih podataka o akvakulturi, koje su pravne i fizičke osobe obrtnici - nositelji dozvole za akvakulturu, obvezni dostavljati jednom godišnje (očevidnik) te tijekom referentne kalendarske godine (mjesečni očevidnik),
  • oblik i sadržaj obrasca za dostavu statističkih podataka o akvakulturi, koje su fizičke osobe - nositelji odobrenja za obavljanje djelatnosti akvakulture na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, obvezni dostavljati jednom godišnje (očevidnik za OPG),
  • oblik i sadržaj obrasca za dostavljanje statističkih podataka o broju zaposlenih u akvakulturi (izvještaj o broju zaposlenih) koji su obvezni dostaviti nositelji dozvole za akvakulturu.

Također, propisuje se način dostave podataka o bijegu vodenih organizama iz uzgojnih instalacija koje su dužni voditi nositelji dozvole za akvakulturu (nositelji dozvole) i nositelji odobrenja za obavljanje djelatnosti akvakulture na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (nositelji odobrenja) kao i način ispunjavanja i dostave očevidnika, mjesečnog očevidnika, očevidnika za OPG i izvještaja o broju zaposlenih.

"Očevidnik, mjesečni očevidnik, očevidnik za OPG i izvještaj o broju zaposlenih kreiraju se u elektroničkom obliku u okviru Portala gospodarskog ribarstva (PGR)“, naglašavaju iz Ministarstva.

Ministarstvo poljoprivrede svim nositeljima dozvola i nositeljima odobrenja dodjeljuje i dostavlja korisničke podatke za pristup aplikaciji iz stavka 1. ovoga članka. Za unos podatka iz stavka 1. ovoga članka snosi odgovornost odgovorna osoba nositelja dozvole, odnosno nositelj odobrenja.

Nositelj dozvole obvezan je ispuniti sva polja u očevidniku, mjesečnom očevidniku te u izvještaju o broju zaposlenih, a u polja za koja nema podataka upisuje nulu (0).

Savjetovanje je otvoreno do 7. listopada ove godine, a više informacija možete pronaći ovdje.


Tagovi

Akvakultura Savjetovanje Statistički podaci


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]