Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Morski ribolov
  • 10.01.2021. 09:00

Jabučka kotlina: Ograničenja obavljanja ribolova produljena do kraja godine

Na snazi su izmjene Pravilnika o posebnom režimu upravljanja ribolovom u dijelu akvatorija Jabučke kotline, navode iz Uprave za stručnu podršku poljoprivredi i ribarstvu.

Foto: Depositphotos/Anaisia29
  • 1.558
  • 16
  • 0

Radi zaštite, na snazi su izmjene Pravilnika o posebnom režimu upravljanja ribolovom u dijelu akvatorija Jabučke kotline, navode iz Uprave za stručnu podršku poljoprivredi i ribarstvu.

Kako je i objavljeno u Narodnim novinama br. 141/2020, izmjenom Pravilnika ograničenja obavljanja ribolova, odnosno zabrana obavljanja gospodarskog ribolova povlačnim alatima, stajaćim parangalima, vršama za lov riba, velikih rakova i škampa i jednostrukim, trostrukim jednopodnim i trostrukim dvopodnim mrežama stajaćicama te športski i rekreacijski ribolov u Području s posebnim režimom upravljanja, primjenjuju se do 31. prosinca 2021. godine u 24:00 sata.

"Iznimno, ribolov mogu obavljati ribarska plovila autorizirana za rad u Jabučkom džepu, prema Odluci o ribarskim plovilima autoriziranim za rad u Jabučkom džepu u 2021. godini", navode na svojoj stranici. 

Prema tome, izdana Odobrenja za rad stajaćim parangalima, mrežama stajaćicama ili vršama vrijede do 31. prosinca 2021. godine dok Odobrenja za gospodarski ribolov koćom vrijede do istog datuma odnosno do važenja Odobrenja za gospodarski ribolov koćom, što nastupi prije.

Odluku o ribarskim plovilima autoriziranim za rad u Jabučkom džepu u 2021. godini možete vidjeti ovdje


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Jabučka kotlina Ribolov Ograničenje Pravilnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]