Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 28.03.2020. 16:30

Izmjene i dopune Pravilnika o postupku vaganja proizvoda ribarstva

Razlog izmjena i dopune Pravilnika o postupku vaganja proizvoda ribarstva, evidencije te postupku i uvjetima odobravanja vaganja na ribarskim plovilima i u odobrenim objektima je što u vrijeme pandemije korona virusom COVID-19 ribari teško pronalaze put do tržišta.

Foto: JumpStory
  • 928
  • 53
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku vaganja proizvoda ribarstva, evidencije vaganja te postupku i uvjetima odobravanja vaganja na ribarskim plovilima i u odobrenim objektima

Kako pojašnjavaju, razlog izmjena i dopune Pravilnika o postupku vaganja proizvoda ribarstva, evidencije vaganja te postupku i uvjetima odobravanja vaganja na ribarskim plovilima i u odobrenim objektima je što u vrijeme pandemije korona virusom COVID-19 ribari teško pronalaze put do tržišta pa se izmjenom želi omogućiti jednostavnije skladištenje u odobrenim objektima što će se omogućiti izmjenom odredbi u Pravilniku da vaganje obavljaju odobreni objekti koji nisu prvi kupci, ali će moći izraditi potvrdu o preuzimanju.

Ribari, mijenja se Pravilnik o sadržaju prodajnog lista i registra prvih kupaca

Pravilnik je također usko vezan uz Pravilnik o sadržaju i obliku prodajnog lista i sadržaju registra prvih kupaca za koju je također predložena izmjena pa će se time uskladiti s izmjenama koje regulira taj propis. Prijedlogom izmjena predmetnog Pravilnika također se omogućava ribarima, koji proizvode ribarstva voze na burze u primjerice Italiju, a nemaju uvjete za vaganje na plovilima i nemaju prvog kupca izvan teritorija Republike Hrvatske koji se može registrirati za vaganje, da mogu vagati na našem teritoriju.

Savjetovanje je otvoreno do: 31.3.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik Ribari Vaganje proizvoda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]