Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savudrijska vala
  • 02.02.2018. 08:30

Hrvatske ribare branit će slovenski odvjetnik

Zbog učestalih pristizanja kazni od slovenske policije zbog navodnog ilegalnog prelaska granice, isti potez učinila je i naša strana te slovenskim ribarima uputila prekršajne kazne.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
  • 440
  • 47
  • 0

Savudrijske ribare zastupat će odvjetnički ured iz Ljubljane. Rekao je to jučer navečer ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji se u Umagu sastao s tridesetak ribara. Vlada je, dodao je, osigurala pravnu pomoć, a pisanje žalbi na prekršajne naloge pristigle iz Slovenije, rješavat će ljubljanski odvjetnik Miha Kozinc, inače bivši slovenski ministar pravosuđa.

Troškove odvjetnika snosit će država, a žalbe biti predane u utorak.

Zbog učestalih pristizanja kazni od slovenske policije zbog navodnog ilegalnog prelaska granice, isti potez učinila je i naša strana te slovenskim ribarima uputila prekršajne kazne. Na sjednici Vlade reagirao je i premijer Andrej Plenković.

"Nismo sretni zbog ovakvog scenarija, ali važno je još jednom ponoviti da se ovo događa isključivo zato što je Slovenija krenula jednostranim putem raditi ono što nije ni u duhu dobrosusjedskih odnosa ni u skladu s međunarodnim pravom. To ćemo pojasniti svim akterima u međunarodnoj zajednici. Sigurno da to nije put dijaloga i dogovora kojeg smo jasno predstavili slovenskoj strani više puta u proteklim mjesecima. Na ovaj način su oni ti koji su prenijeli međudržavni problem na konkretan život dijela naših sugrađana, što nije dobro“, zaključio je Plenković.

Kako je dodao, vodit će računa o zaštiti hrvatskih interesa, hrvatskog teritorija i hrvatskih ribara.

"Poručujem ribarima da mogu biti mirni i da će Vlada Republike Hrvatske čvrsto ustrajati na stavovima i obvezama koje smo preuzeli", kazao je predsjednik Vlade.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL


Tagovi

Ribari Slovenija Savudrijska vala Andrej Plenković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]